Cimbers piloter i ugens top 10

1024px-SAS_(Cimber_Air)_Canadair_CRJ200ER;_EC-JOY@CPH;10.05.2013_706bw_(8758502171)VOR EGEN VERDEN: Pilotsituationen i Cimber A/S var den mest læste historie i den forløbne uge, fulgt af konkurs som kan blive dyr for Rejsegarantifonden.

SAS datterselskab Cimber A/S, som måske ikke når frem til sit nye navn før i begyndelsen af næste år, er i fuld gang med at positionere sig og få personalet på plads.

Inden så længe er alle SAS ansatte i kabinen vendt tilbage til moderselskabet, og senest om halvandet år ventes alle piloter af at være genplaceret en tak højere, end da de blev forfremmet hos Cimber.

Til gengæld skal Cimber bruge ca. 70 nye piloter, og den historie blev den mest læste i sidste uges top 10 på standby.dk.

På andenpladsen fulgte et krak, nemlig i Trier Ski i Silkeborg, der er femte største skirejsebureau i Danmark. Til gengæld går det ikke godt med økonomien trods en omsætning på 30-40 mio. kr. Kan ende med at blive en dyr sag for Rejsegarantifonden.

På tredjepladsen kom nyheden om at Københavns Lufthavn vil begynde at sælge mad til flyveturen, hvilket bl.a. får SAS til at undre sig.

Top 10 listen så således ud: 1. Piloter til Cimber, 2. Konkurs i skibureau, 3. SAS undren over madsalg, 4. Når SAS gener vinder indpas (klumme), 5. Danske fagforeninger kan ikke røre PrivateAir, 6. Qatar Airways overhaler Emirates, 7. PrivateAir ind ad bagdøren (klumme), 8. Rejsemesse samlede, 9. Nu taber vi ikke bukserne (klumme) og 10. Ny Lufthansa afgift koster.