CityJet tror passagererne bliver vilde med russiske fly

SukhoiDer bliver noget at se til næste år, når det irske flyselskab CityJet skal til at implementere to nye flytyper bl.a. CRJ flyene til SAS – og nu også en ny russisk model.

SAS har valgt at have to større samarbejdspartner på to forskellige flytyper. Det gælder JetTime og Flybe på ATR-serien, og det gælder SAS eget datterselskab, Cimber A/S, og som den ny i klassen CityJet på CRJ-jet.

CityJet får imidlertid sin sag for næste år. Selskabet har netop besluttet at udskifte sin fire motorers RJ85-serie med 15 superjet, to motorers SSJ100, som er spritnyt russisk fly, der i første omgang skal flyve charter og i 2017 ind i rutetrafikken bl.a. til London City Airport, hvor CityJet er en af de største operatører.

Hvis der skulle være en smule skepsis over for den ny russiske model, der er bygget i et samarbejde mellem russiske Sukhoi og italienske Alenia Aermacchi, så er der ingen tvivl hos CityJets topchef, Pat Byrne, som forleden sagde: ”Vi tror vore passagerer bliver vilde med det fly”.

Der er 100 sæder i figurationen på SSJ100 med fem stole på tværs i en rummelig kabine.

Ved siden af det projekt skal CityJet så have leasede CR 100 fly ind på wetlease hos SAS, som indtil videre ikke har udtalt sig om interesse for også på et tidspunkt at begynde at flyve med russiske fly.