Medarbejdere fra Comwell markerer, at den danske hotelkæde igen har vundet en bæredygtighedspris. PR-foto fra Comwell Hotels.

Comwell igen kåret til mest bæredygtige hotelkæde

Danskejede Comwell Hotels kan for tredje år i rap bryste sig af at være Danmarks mest bæredygtige hotelkæde ved at genvinde den internationale pris Sustainable Brand Index Award.

Bæredygtighed, grøn omstilling og FN’s Verdensmål er faste gæster i en ressourcetung hotelbranche. Comwell har arbejdet med bæredygtighed på sine hoteller og venues siden 2015.

Arbejdet tager udgangspunkt i hele værdikæden, herunder det økologiske spisemærke, madspild og genanvendelighed, forbrug af el, vand og varme, ordentlige arbejdsforhold samt udvikling af produkter i samarbejde med leverandører.

Den indsats har resulteret i, at den danske hotelkæde for tredje år i træk er kåret som den mest bæredygtige hotelkæde i Danmark i forbindelse med uddelingen af den internationale pris Sustainable Brand Index Award.

Sustainable Brand Index er, ifølge pressemeddelelse fra Comwell, den største uafhængige brandundersøgelse med fokus på bæredygtighed i Europa. Det er det hollandske analysebureau, SB Insight, der på 9. år har lavet den omfattende analyse af, hvordan bæredygtighed påvirker branding, kommunikation og forretningsudvikling.

Ifølge pressemeddelelsen er undersøgelsen udarbejdet med hjælp fra over 60.000 forbrugere og 1.000 meningsdannere i otte lande, de nordiske, Baltikum og Holland. Undersøgelsen måler og analyserer over 1.400 brands i 34 brancher.

På den danske liste er de ti højest placerede bæredygtige brands: Rema 1000, Aarstiderne, Lego, Coop, Thise, Superbrugsen, Arla, Friland, IKEA og Tesla. I alt er 233 virksomheder i Danmark med i 2021-udgaven af Sustainable Brand Index Award.

Vi er i en ressourcetung branche
Comwell driver 16 hoteller i Danmark og to i Sverige samt Odeon i Odense og Centralværkstedet og Smedien i Aarhus.

Comwells kommercielle direktør, Michael Hansen, siger i pressemeddelelsen: ”Vi arbejder med bæredygtighed på tværs af vores organisation, hvor alle medarbejdere har en aktie i den grønne omstilling. Det skaber en naturlig dialog i vores hverdag, hvor vi sammen finder på løsninger til gavn for vores miljø og gæster.

I dag arbejder vi med FN’s verdensmål, og ambitionen for det arbejde er den samme, som da vi begyndte vores grønne omstilling i 2015. Vi er del af en ressourcetung branche, derfor mener vi også, at vi har et ansvar for at gøre, hvad vi kan, for at minimere vores forbrug. Én proces, der i høj grad er drevet af vores medarbejdere,” siger Michael Hansen og tilføjer:

“Vi har fortsat arbejdet med bæredygtighed under coronaperioden og har tilpasset os den nye situation. Det er derfor positivt, at gæsterne oplever, at vi fortsat er Danmarks mest bæredygtige hotelkæde, og er i fornemt selskab med andre stærke brands som Lego, COOP og Tesla.”

Comwell sender i år alle medarbejdere på en 2-dags bæredygtighedsuddannelse med fagspecifikke spor, ligesom kæden kommer med en rækker nye og grønne initiativer på alle kædens hoteller.

Relaterede artikler:

Dansk hotelkæde åbnede første hotel i København

Fokus på bæredygtighed skal styrke dansk turisme

Comwell så gode takter i 2019 – vil ikke spå om i år