Comwell Hotel Kellers Park ligger naturskønt ved Vejle Fjord. Foto: Comwell.

Comwell river hotelbygning ned

Comwell Hotel Kellers Park har bedt Vejle Kommune om at lave en ny lokalplan, så en bygning ved hotellet kan rives ned.

Det er en bygning på H.O Wildenskovsvej i Brejning ved Vejle Fjord, som har stået tom siden 1990, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Formand for teknisk udvalg i Vejle Kommune, Christoffer Melson, siger til avisen, at der er tale om en ubrugelig bygning, som er angrebet af skimmelsvamp og nærmest umulig at gøre beboelig. Teknisk udvalg er indstillet på at ændre lokalplanen.

En nærmere undersøgelse af bygningen, som Comwell har fået gennemført, viser, at bygningen er i meget dårlig stand efter at have stået tom og uopvarmet i 20-30 år. Konklusionen af undersøgelsen er at skimmelsvampen breder sig, og at bygningen ikke kan anvendes til ophold, før den er saneret.

Comwell bygger nyt
Comwell Hotel Kellers Park vil gerne udvide hotellet og vil gerne bruge bygningen. Det skal ske ved at den eksisterende bygning rives ned og bygges op på ny i samme udseende.

Den gamle bygning er ifølge lokalplanen bevaringsværdig. En nedrivning vil derfor kræve en ny lokalplan, der omfatter bestemmelser om nedrivning og bestemmelser for den nye bygning.

”Vi sender et klart signal om, at nybygningen skal ligne det nedrevne så godt som muligt, og at bygningen skal bevare det historiske udtryk. Hvis det kan lade sig gøre, så vil vi alle vinde på det”, siger Christoffer Melson, der selv er positiv for idéen. Lokalplansændringen er sendt i offentlig høring.

Comwell Hotel Kellers Park ønsker man ikke at kommentere sagen, så længe ansøgningen om udvidelsen behandles.

’Åndssvageanstalt’
Det store byggeri i Brejning mellem Vejle og Fredericia, De Kellerske Anstalter, blev i sin tid kendt som ’åndssvageanstalt’. Anstalten er tegnet af Vilhelm Klein i historistisk stil og blev opført i årene 1898-1901. Den første bygning, Mandshjemmet, blev indviet i 1899.

Anstalten var beregnet til 600 patienter, men i de 60 år anstalten eksisterede, blev tallet mangedoblet og der blev gennemført flere udvidelser. Anstalten i Brejning blev, med sine isolationsfilialer på Livø og Sprogø et forbillede for åndssvagebehandlingen i Europa. Det var døvepædagogen, cand. theol. Johan Keller, der tog initiativ til anstalten.

I dag er der 15.000 kvadratmeter hotel, restaurant, spa med videre i de gennemgribende moderniserede bygninger, der går under navnet Comwell Hotel Kellers Park.

 

Relaterede artikler:

Comwell har gæste-boom i oplevelseshuse i Aarhus

Comwell sætter omsætningsrekord

Comwell får digitale løberuter ved alle hoteller