PR-foto fra Comwell, den danske hotelkæde der i år kan fejre sit 50 års jubilæum.

Comwell: Vi er Danmarks mest bæredygtige hotelkæde

Den danske hotelkæde øger fokus på det grønne, økologiske og bæredygtige. Comwell driver foreløbig 14 hoteller og konferencecentre i Danmark og to hoteller i Sverige.

”I 2017 brugte vi kun fem procent økologiske varer, i dag er vi oppe på næsten 50 procent. Det betyder, at alle Comwell-hoteller har Det Økologiske Spisemærke i bronze og at 30-60 procent af alle vores indkøbte føde- og drikkevarer er økologiske.”

Det skriver den danske hotel- og konferencekæde Comwell i et opslag på Linkedin.

Her henviser Comwell blandt andet til, at hotelkæden i april i år modtog prisen ”Industry Leader 2019” som Danmarks mest bæredygtige hotelkæde i forbindelse med uddelingen af Sustainable Brand Index Awards 2019.

Bag prisen står det hollandske analysebureau, SB Insight, der har lavet en omfattende brugerundersøgelse, hvor de har spurgt 7.400 danske forbrugere om deres viden og holdning til bæredygtighed inden for 16 forskellige kategorier. Ifølge danske forbrugere er Comwell Hotels herhjemme suveræn førende i kategorien ”hotel”, når det gælder bæredygtighed, oplyser Comwell.

”Vi tager ansvar”
På sin hjemmeside under området for bæredygtighed, skriver Comwell blandt andet:

”Vi tager ansvar for vores ressourceforbrug, herunder minimerer mad -og ressourcespild og genanvender så meget, vi kan. Vi tager ansvar for at skabe balance og tage hensyn til både mennesker og miljø hver eneste dag på vores hoteller og vi tager ansvar for vores kompetencer og vores omstillingsparathed uden at gå på kompromis med den gode serviceoplevelse.”

Comwell nævner blandt andet også sin politik omkring valg af råvarer og drikkevarer. ”Den er afgørende for vores bæredygtige omstilling. Af den grund prioriterer vi så vidt muligt lokale økologiske råvarer i sæson. Fisk og skaldyr fanget i lokalt farvand og økologiske drikkevarer. Vi har desuden fokus på dyrevelfærd og at undgå fiskearter, der er truede; tættere samarbejde og kravsætning til vores leverandører samt partnerskaber omkring levering af for eksempel økologiske grise og fritgående kvæg fra lokale naturområder,” hedder det fra Comwell.

50 år med Comwell
Comwell, der i år fejrer 50 års jubilæum, driver 14 hoteller og konferencecentre i Danmark og to hoteller i Sverige samt Centralværkstedet og Smedien i Aarhus. Desuden samarbejder koncernen med BC (Bella Center) Hospitality Group om Comwell Conference Center Copenhagen.

Til august næste år åbner Comwell sit næste hotel i Danmark – kædens første i København og Comwell hidtil største i Danmark. Comwell Copenhagen Portside i Københavns Nordhavn får 484 værelser og suiter. Det i dag største Comwell-hotel er Comwell Aarhus med 240 værelser.

Relaterede artikler:

Hotelkæde henter ny salgsdirektør hos SAS

Comwell i muligt samarbejde med international hotelkæde

Dansk hotelkæde på vej med 800 nye værelser