For at stimulere salget af rejser kommer der en række initiativer fra blandt andet flyselskaber, rejsebureauer og hoteller. Arkivpressefoto.

Coronvirus skaber ny mulighed for rejseannullering

Coronavirussen dæmper bestilling af rejser. Derfor tilbyder Profil Rejser nu, at der kan købes rejser med afgang inden 31. juli med mulighed for gratis at annullere rejsen uden årsagen skal oplyses.

For at stimulere salget af rejser, indgår Profil Rejser i disse dage aftaler med partnere og leverandører blandt for eksempel flyselskaber, krydstogtrederier og hoteller.

Via den nye mulighed vil Profil Rejser på en række afgange, der bookes fra 1. marts til 30. april og med afgang inden 31 juli, give ret til at annullere rejsen op til 14 dage før afrejsedato, uden kunden skal oplyse årsagen til annulleringen.

Det betyder ifølge Profil Rejsers administrerende direktør, Peter Rasmussen: ”at man med sindsro kan booke for eksempel påske- og sommerferien, da man har muligheden for at annullere, hvis tingene ikke udvikler sig som vi forventer lige nu.”

Peter Rasmussen fortsætter: ”Profil Rejser har stor forståelse for den usikkerhed, som den voldsomme medieomtale af coronavirus skaber. Det har betydet at mange familier befinder sig i et paradoks og har svært ved at booke sommerferien.

Profil Rejser har indgået aftaler, hvor der vil være fuld fleksibilitet i forhold til at fortryde og annullere rejserne op til 14 dage før afrejse. Tilbuddet gælder en lang række af vores rejser med afrejse til og med 31. juli, og uden at kunden skal fortælle os årsagen til sine ændrede rejseplaner.”

”Andre rejsebureauer vil nok følge efter”
Profil Rejser er så vidt vides første danske rejsebureau til at tilbyde denne nye mulighed. Fra Danmarks Rejsebureau Forening siger afdelingschef, advokat Jakob Hahn, til STANDBY.dk:

”Vi er informeret om Profil Rejsers nye tiltag. Vi har ikke hørt om andre, der tilbyder det samme, men har nok forventning om, at andre rejsebureauer vil følge efter.”

Til STANDBY.dk siger Peter Rasmussen om det nye initiativ:

”Jesper Boas Smith (direktør for Belle Vista Travel fra Travel House-gruppen, der også omfatter Profil Rejser, red) og jeg talte for et par dage siden med et krydstogtselskab om, at der er annulleringsregler for rejser i USA, der er lidt anderledes end i for eksempel Danmark.”

Så hvis det drejer sig om fleksibilitet for at undgå, at man holder sig tilbage med at booke rejser, så må vi skaffe den fleksibilitet. I første omgang ringede jeg til Thai Airways, de synes om ideen. Og vi er i gang med at finde endnu flere til dette initiativ. Lige nu har vi aftaler med Thai Airways, MSC Cruises og Silversea Cruises, men inden denne fredag er forbi, tør jeg godt love, at vi har lagt flere aftaler på plads,” siger Peter Rasmussen.

Thai Airways støtter det nye initiativ
Thai Airways har accepteret de nye annulleringsmuligheder. I går skrev Star Alliance-medlemmet følgende til sine danske rejsebureauagenter:

”Som følge af markedssituationen vil vi gerne forsikre vores om, at de stadig kan flyve på ferie med Thai Airways.

Vi tilbyder fuld refundering på alle refunderbare billettyper, herunder afgift for billetannullering, op til 14 dage før afgang. Dette gælder for alle nye billetter der er booket i, udstedt i og som stammer fra Danmark i perioden 1. marts til 30. april og med afrejse mellem 14. marts og 31. juli,” lyder det fra Thai Airways.

Relaterede artikler:

Virus flytter rejsesalg fra Asien mod Nordamerika

Forbruger Europa: coronavirus udfordrer rejsende

Frankfurt Lufthavn iværksætter akut spareplan