Les 3 Ballons køres i området omkring Vogeserne var en del af programmet hos EU Cykelrejser. (Foto: EU Cykelrejser)

Cykelrejsearrangør er konkurs

Rejsearrangøren EU Cykelrejser i Herning er den 4. juni erklæret konkurs. Rejsegarantifonden kender endnu ikke omfanget af det tab, som fonden kan blive påført.

På adressen Teglvænget 135C i Herning har EU Cykelrejser ApS, der formelt hedder Peder Pedersen ApS, drevet rejsearrangørvirksomhed siden den 14. oktober 2014.

Det var dog først den 12. oktober sidste år, at rejsebureauet blev registreret i Rejsegarantifonden, og nu er selskabet den 4. juni blev erklæret konkurs ved Retten i Herning.

Rejsegarantifonden har tidligere været i dialog med EU Cykelrejser, da man ikke mente, at selskabets kapitalberedskab var af en sådan størrelse, at det kunne afdække fondens fulde risiko. Den 10. april blev EU Cykelrejser slettet i Rejsegarantifonden som følge heraf.

“Fonden havde forinden varslet, at selskabet skulle afdække fondens fulde risiko, fordi selskabets kapitalberedskab efter fondens opfattelse ikke var tilfredsstillende. Baggrunden herfor var, at fonden havde modtaget regnskabsmateriale, der afveg væsentligt fra de budgetter, selskabets havde fremsendt i forbindelse med registreringen. Selskabet bad herefter om at få registreringen i fonden slettet. Selskabet oplyste, at allerede solgte rejser ville blive gennemført som planlagt, hvilket efterfølgende har vist sig ikke at være muligt,” skriver Rejsegarantifonden.

Kender ikke tabets omfang
Ifølge Rejsegarantifonden var der ikke kunder på rejse, da konkursdekretet blev afsagt. Men der er solgt rejser til afvikling i de kommende måneder, og de kunder, der har købt rejser i perioden fra 12. oktober 2018 til 10. april 2019 vil være dækket af fonden.

Den tidligere ledelse i EU Cykelrejser har til Rejsegarantifonden oplyst, at man har forudbetalt en stor del af underleverandørerne før konkursen, og derfor undersøger kurator Troels Tuxen fra Bech-Bruun Advokatpartnerselskab, om det vil være muligt at gennemføre rejserne i samarbejde med fonden.

“Fonden har ikke p.t. modtaget tilstrækkelige oplysninger til at estimere, hvor stort et tab fonden må forvente at blive påført ved konkursen,” skriver Rejsegarantifonden i en pressemeddelelse.

I selskabets fjerde regnskabsår fra 1. oktober 2017 til 30. september 2018 var der et underskud på 69.727 millioner kroner, hvilket var noget mindre end året før, hvor underskuddet blev på 351.708 kroner. 

Flere år med underskud har udhulet egenkapitalen, der 30. september var negativ på 198.282 kroner. EU Cykelrejser blev oprindeligt etableret med en kapital på 140.000 kroner.

 

Relaterede artikler:

Bjarne Riis køber endnu et dansk rejsebureau

Ruby Rejser opkøber nichebureau

Cykelferier hitter