Foto: Intrepid Travel

Cykelferier hitter

Europæiske og britiske rejsende har i stor stil fået øjnene op for cykelferier, og det er især kvinder, der har lyst til at træde i pedalerne, som har fået antallet til at stige.

Det australske rejsebureau, Intrepid Travel, der har arrangeret rejser i 28 år, har oplevet en voldsom stigning i interessen for at opleve en feriedestination på cykel. I 2016 havde Intrepid Travel rejser til seks cykelruter i fem lande, og i 2018 har bureauet ture til 28 forskellige lande med cykling som tema.

Blandt kvinder, der gerne vil holde ferie på en cykel, har der været en stigning på hele 329 pct. indenfor de seneste 12 måneder, og samlet set en stigning på 240 pct. på den type rejser blandt britiske og europæiske rejsende.

Og det er ikke kun de yngre turister, der foretrækker cyklen. Blandt dem, der er over 50 år, er stigningen på 296 pct., og for cykelentusiaster i alderen 30-50 er den på 272 pct.

Cykeltur i Iran
Blandt nye cykeldestinationer er Iran, Bali, Baltikum, Jordan og Peru, og der er ikke overraskende også mulighed for at køre sit eget Tour de France.

“At cykle gennem de snedækkede franske Alper er den perfekte måde at teste sine cykelevner på. Man kan overvinde de velkendte og hårde stigninger, og følge i sporene fra Tour de France. De rejsende kan selvfølgelig tage turene i deres eget tempo og nyde de alpine udsigter og den bjergtagende natur, mens de kæmper sig op ad Col du Galibier,” siger Frank Cheshire, Intrepid Travels Cycling Brand & Product Manager.

Blandt cykelfavoritterne er Vietnam, men også Cuba trækker cykelturrister til. I Europa er det primært Toscana og Provence, der populære.

 

Relaterede artikler:

Cykelferie på tidligere karavaneveje

Ruby Rejser opkøber nichebureau

Rejsebureau skifter navn

x

Læs Også

Store bøder til topløse i Palma de Mallorca

”Det lyder som ren lokalpolitik, jeg har aldrig hørt klager om dette,” siger dansk rejsebureaudirektør efter Palma de Mallorca, hovedbyen på den spanske ferieø, er på vej med forbud mod topløse turister udenfor strandene.

Israel mangler flere hoteller

Turistboom til Israel siden 2015 har skabt hotelmangel, alene i Tel Aviv er der brug for 5.000 flere værelser, foreløbig hjælper Airbnb til. – Norwegian lavpristilbud fra København i august.

Store forskelle i europæisk turistvækst

Danmark er nummer 5 fra bunden blandt de 33 europæiske lande, der har rapporteret foreløbige tal for turismevækst i op til årets fem første måneder. Listen fra European Travel Commission toppes af Tyrkiet.

Stor forskel på færdselsbøder i Europa

Det kan koste bilister over 21.000 kroner at køre mere end 50 kilometer for hurtigt i Storbritannien, viser FDM-oversigt over bødetakster i 21 europæiske lande.

Danskere bruger mest bilhjælp i Tyskland

De tyske motorveje er stor udfordring for mange danske familier, viser ny statistik fra SOS International – der også tager et opgør med et par gamle bilferie-myter.

Klar med dansk læge i udlandet

Fordelskunder hos Tryg Forsikring kan under deres ferie i udlandet via ny app komme i videokontakt over mobilen med en dansk læge hjemme i Danmark.