Foto: Intrepid Travel

Cykelferier hitter

Europæiske og britiske rejsende har i stor stil fået øjnene op for cykelferier, og det er især kvinder, der har lyst til at træde i pedalerne, som har fået antallet til at stige.

Det australske rejsebureau, Intrepid Travel, der har arrangeret rejser i 28 år, har oplevet en voldsom stigning i interessen for at opleve en feriedestination på cykel. I 2016 havde Intrepid Travel rejser til seks cykelruter i fem lande, og i 2018 har bureauet ture til 28 forskellige lande med cykling som tema.

Blandt kvinder, der gerne vil holde ferie på en cykel, har der været en stigning på hele 329 pct. indenfor de seneste 12 måneder, og samlet set en stigning på 240 pct. på den type rejser blandt britiske og europæiske rejsende.

Og det er ikke kun de yngre turister, der foretrækker cyklen. Blandt dem, der er over 50 år, er stigningen på 296 pct., og for cykelentusiaster i alderen 30-50 er den på 272 pct.

Cykeltur i Iran
Blandt nye cykeldestinationer er Iran, Bali, Baltikum, Jordan og Peru, og der er ikke overraskende også mulighed for at køre sit eget Tour de France.

“At cykle gennem de snedækkede franske Alper er den perfekte måde at teste sine cykelevner på. Man kan overvinde de velkendte og hårde stigninger, og følge i sporene fra Tour de France. De rejsende kan selvfølgelig tage turene i deres eget tempo og nyde de alpine udsigter og den bjergtagende natur, mens de kæmper sig op ad Col du Galibier,” siger Frank Cheshire, Intrepid Travels Cycling Brand & Product Manager.

Blandt cykelfavoritterne er Vietnam, men også Cuba trækker cykelturrister til. I Europa er det primært Toscana og Provence, der populære.

 

Relaterede artikler:

Cykelferie på tidligere karavaneveje

Ruby Rejser opkøber nichebureau

Rejsebureau skifter navn

x

Læs Også

Sydeuropa og Mellemøsten hittede i 2017

Sydeuropæiske badestrande og Mellemøstens hovedstæder tiltrak danskerne i 2017. Det viser Momondos analyse over de mest søgte destinationer.

Minneapolis klar som vært for Super Bowl

Den 4. februar danner den største by i den amerikanske delstat Minnesota rammen om USA’s største sportsbegivenhed - og byen har meget at byde på.

Billigere flyrejser i 2018

Rejsemulighederne i 2018 er meget større end tidligere år, så priserne er ikke noget at være kede af, lyder det fra Ole Stouby, direktør for Travelmarket.dk.

Milliondusør for at redde Great Barrier Reef

Forskere, der kan redde Australiens Great Barrier Reef, kan se frem til 10 millioner kroner i dusør, lover australsk minister.

2017 var rekordår for international turisme

Antallet af internationale turister steg med syv procent i 2017 og nåede op på 1.322 millioner, viser den seneste måling fra FNs World Tourism Barometer.

Flere flyselskaber i bestyrelsen hos Discover America

Bestyrelsen for den danske Discover America-komite har nu blandt andre SAS, Norwegian og Icelandair i sin bestyrelse.