Foto: Intrepid Travel

Cykelferier hitter

Europæiske og britiske rejsende har i stor stil fået øjnene op for cykelferier, og det er især kvinder, der har lyst til at træde i pedalerne, som har fået antallet til at stige.

Det australske rejsebureau, Intrepid Travel, der har arrangeret rejser i 28 år, har oplevet en voldsom stigning i interessen for at opleve en feriedestination på cykel. I 2016 havde Intrepid Travel rejser til seks cykelruter i fem lande, og i 2018 har bureauet ture til 28 forskellige lande med cykling som tema.

Blandt kvinder, der gerne vil holde ferie på en cykel, har der været en stigning på hele 329 pct. indenfor de seneste 12 måneder, og samlet set en stigning på 240 pct. på den type rejser blandt britiske og europæiske rejsende.

Og det er ikke kun de yngre turister, der foretrækker cyklen. Blandt dem, der er over 50 år, er stigningen på 296 pct., og for cykelentusiaster i alderen 30-50 er den på 272 pct.

Cykeltur i Iran
Blandt nye cykeldestinationer er Iran, Bali, Baltikum, Jordan og Peru, og der er ikke overraskende også mulighed for at køre sit eget Tour de France.

“At cykle gennem de snedækkede franske Alper er den perfekte måde at teste sine cykelevner på. Man kan overvinde de velkendte og hårde stigninger, og følge i sporene fra Tour de France. De rejsende kan selvfølgelig tage turene i deres eget tempo og nyde de alpine udsigter og den bjergtagende natur, mens de kæmper sig op ad Col du Galibier,” siger Frank Cheshire, Intrepid Travels Cycling Brand & Product Manager.

Blandt cykelfavoritterne er Vietnam, men også Cuba trækker cykelturrister til. I Europa er det primært Toscana og Provence, der populære.

 

Relaterede artikler:

Cykelferie på tidligere karavaneveje

Ruby Rejser opkøber nichebureau

Rejsebureau skifter navn

x

Læs Også

Spies øger i Aalborg

Med kort varsel fik Spies tilbudt en ugentlig Jet Time-afgang i højsæsonen – valget faldt på tyrkiske Antalya. Spies øger dermed i Aalborg Lufthavn, hvor selskabet har cirka 10 procent af sin danske produktion.

Klar til aktiv feriemesse i København

Der forventes op mod 8.000 besøgende når rejsemagasinet Vagabond i weekenden har premiere på sit nye tiltag med publikumsmessen Aktiv Ferie. Fredag er der udstillersammenkomst for rejsebranchen.

289 anholdt for at fotografere kvinder på stranden

Der var sidste år 1.725 lovovertrædelser på strandene i Dubai. Det spænder fra at tage fotos af kvinder, over forstyrrelser af de badende, til at svømme i undertøj.

Ny turistrekord i New York

New York City fastholdt sidste år sin førsteplads som USA’s mest besøgte storbydestination. Byen fik 4.000 nye hotelværelser og har nu over 116.000.

BA atter til Seychellerne

Efter pause på 14 år har British Airways netop genoptaget beflyvningen af destinationen i Det indiske Ocean. Rejsende fra Seychellerne via London til Billund skal dog afsætte over 1½ døgn til rejsen.

Husk forsikring ved udlejning via Airbnb

”Mange tænker ikke over forsikring og erstatningsansvar, når de giver fremmede nøglen til deres hjem igennem udlejningstjenester,” lyder det fra forsikringsselskab.