Foto: Intrepid Travel

Cykelferier hitter

Europæiske og britiske rejsende har i stor stil fået øjnene op for cykelferier, og det er især kvinder, der har lyst til at træde i pedalerne, som har fået antallet til at stige.

Det australske rejsebureau, Intrepid Travel, der har arrangeret rejser i 28 år, har oplevet en voldsom stigning i interessen for at opleve en feriedestination på cykel. I 2016 havde Intrepid Travel rejser til seks cykelruter i fem lande, og i 2018 har bureauet ture til 28 forskellige lande med cykling som tema.

Blandt kvinder, der gerne vil holde ferie på en cykel, har der været en stigning på hele 329 pct. indenfor de seneste 12 måneder, og samlet set en stigning på 240 pct. på den type rejser blandt britiske og europæiske rejsende.

Og det er ikke kun de yngre turister, der foretrækker cyklen. Blandt dem, der er over 50 år, er stigningen på 296 pct., og for cykelentusiaster i alderen 30-50 er den på 272 pct.

Cykeltur i Iran
Blandt nye cykeldestinationer er Iran, Bali, Baltikum, Jordan og Peru, og der er ikke overraskende også mulighed for at køre sit eget Tour de France.

“At cykle gennem de snedækkede franske Alper er den perfekte måde at teste sine cykelevner på. Man kan overvinde de velkendte og hårde stigninger, og følge i sporene fra Tour de France. De rejsende kan selvfølgelig tage turene i deres eget tempo og nyde de alpine udsigter og den bjergtagende natur, mens de kæmper sig op ad Col du Galibier,” siger Frank Cheshire, Intrepid Travels Cycling Brand & Product Manager.

Blandt cykelfavoritterne er Vietnam, men også Cuba trækker cykelturrister til. I Europa er det primært Toscana og Provence, der populære.

 

Relaterede artikler:

Cykelferie på tidligere karavaneveje

Ruby Rejser opkøber nichebureau

Rejsebureau skifter navn