Cypern begynder at signalere parathed til at genåbne for turister. Men de opdeles i farvekategorier. Danmark er i den mellemste, den orange. Arkivpressefoto: Cyperns Turistråd, Deputy Ministry of Tourism.

Cypern åbner grænser for danskere med negativ test

Cypern har åbnet for alle turister fra orange-lande, herunder Danmark. Der skal fremvises en negativ PCR-test. De danske rejsevejledninger er fortsat røde for alle lande, også Cypern.

EU-landet Cypern har opdelt tilrejsende turister fra andre lande i tre primære farvekategorier forud for mulig genoptagelse af turiststrømmen til Middelhavsstaten. Farverne bestemmes af landenes nuværende situation i bekæmpelse af coronavirussen.

Den bedste farve er grøn, fulgt af orange og rød. Lande, der ikke er i de tre farvekategorier, regnes som grå, hvilket kræver en særlig tilladelse før de må rejse ind i Cypern. De cypriotiske sundhedsmyndigheder vil hver uge opdatere farvelisten.

Danmark er på den orange liste sammen med blandt andet Norge og Finland. Sverige, der har en alternativ tilgang til bekæmpelse af coronavirussen, er i den røde kategori. Island er eneste europæiske land i den bedste kategori, den grønne. Hér er blandt andet også Australien, New Zealand og Singapore.

Kravene til den orange kategori
Landene i Cyperns orange kategori er som nævnt blandt andet Danmark, Finland og Norge.

Turister fra disse lande skal fremvise en negativ PCR-test taget senest 72 timer før indrejse til Cypern. Ligeledes skal passagererne udfylde en godkendt rejseformel, men de skal ikke i karantæne.

De øvrige lande på den orange cypriotiske liste er udover Danmark, Norge og Finland blandt andet også Hong Kong, Kina, Sydkorea og Thailand.

Den længste liste er den røde, her er Sverige som eneste nordiske land. Hertil kommer resten af de europæiske lande, udover de nævnte fra Norden.

Her er den officielle cypriotiske liste over landene og de farver, de er inddelt i. Klik her.

Her er den officielle cypriotiske liste over kravene til lande for at deres turister kan indrejse i Cypern. Klik her.

I starten af sidste måned meddelte Kroatien som første EU-land, at man ikke vil kræve coronpas af turister. I stedet kommer kampagnen “Safe stay in Croatia” og prioritering af vaccineringer af ansatte i turismebranchen.

Relaterede artikler:

Udenrigsminister signalerer mulig åbning for rejser

Flere lande åbner for færdigvaccinerede turister

Kroatien vil ikke kræve coronapas