Rejsebranche i samarbejde med Politiet


Rigspolitiet har indledt et samarbejde med flere store rejseselskaber om at forhindre danskere i at rejse til udlandet og forgribe sig på mindreårige. Samarbejdet indebærer blandt andet at rejseselskabernes hoteller og guider skal informere Politiet, hvis de har mistanke om, at en af deres gæster udsætter børn for seksuelle overgreb.

”Hvis der er danskere, der rejser til Østen eller andre lande, og udnytter børn seksuelt, vil vi gerne modtage oplysninger fra rejsearrangøren, guider eller medrejsende, så vi kan efterforske sagerne og sikre, at de pågældende bliver straffet” siger Rigspolitimester Jakob Scharf.

Salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling, bekræfter, at selskabet gerne vil hjælpe Politiet, men siger samtidig: ”det vil aldrig blive sådan, at vi som rejsearrangør kommer til at spille detektiver og udspionerer vores gæster. Det er en vigtig grænse, som vi vil holde fast i”.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.