Flyselskaber vil have lavere lufthavnsafgifter

IATA, der omfatter ikke færre end 265 flyselskaber verden over, vil nu indsamle sammenligne lufthavnenes effektivitet og drift.
Disse argumenter vil flyselskaberne bruge som argumenter fremover i forsøget på at få lufthavnene til at nedsætte brugs-afgifterne til flyselskaberne.
Aeroport de Paris har netop meddelt, at man i løbet af de kommende fem år vil hæve flyselskabernes betalinger med 35 %. Men de står ikke alene ifølge IATA. Lufthavne fra Caracas til Amsterdam planlægger lignende stigninger. Toronto er i dag verdens dyreste lufthavn efter at Narita i Japan har nedsat sine priser med 20 %.
IATA har dog ros til Københavns Lufthavne, fordi den i lighed med fire andre, har indgået aftale med IATA for en treårig periode, som skal bruges til at reducere omkostningerne og fremme væksten.
(Børsen 19.12.05)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.