Dana Sirena bliver til Sirena Seaways

I slutningen af februar sejlede DFDS Seaways Dana Sirena i tørdok i Bremerhaven for at gennemgå vedligehold og få ny maling. Nu er skibet tilbage i Esbjerg under det nye navn Sirena Seaways.

Sirena er mere end 200 meter lang og kan rumme over 600 passagerer og 125 biler plus fragt. Det har taget godt 13.000 mandetimer at gennemføre vedligeholdelsen.

Den M.O.T. (Ministry Of Transport-test), som Sirena har gennemgået, er en omfattede revision af skibets hoved- og hjælpemotorer, fornyelse af propelakseltætningerne og vedligehold af propelhovederne, et totaleftersyn af styreanlægget, nye hængsler på landgangsramperne og reparation af hovedtavlen, samt en række øvrige standard vedligeholdelsestjek.

Sirena Seaways bærer nu DFDS Seaways blå farve på skroget og det maltesiske kors på skorstenen. Det har blandt andet kostet 6.700 liter specialmaling.

“Dana Sirena har ikke misset en eneste dags sejlads det seneste år, men der er visse vedligeholdelsesarbejder, der kun kan udføres, mens skibet er i dok,” forklarer Carsten Røjgaard, Country Manager for DFDS Seaways.