De statslige svenske jernbaner, SJ, kører fra 1. september et dagligt nattog i begge retninger mellem Stockholm og Hamborg. Der er ikke Wi-Fi ombord. PR-foto: SJ, Statens Järnvägar.

Danmark får dagligt svensk nattog til Tyskland

Fra september kører SJ, den svenske modsvarighed til DSB, dagligt nattog fra Stockholm med stop i Københavns Lufthavn og Odense til Hamborg. Turen fra de to endestationer tager 13 timer.

Svenske SJ, Statens Järnvägar, får 1. september premiere på sin nye, daglige og helårlige nattog-rute mellem Stockholm og Hamborg. Fra samme dag starter SJ også med at køre den modsatte vej, fra Hamborg til Stockholm, også med stop i Odense og Københavns Lufthavn.

Toget afgår fra Stockholm klokken 17.34, der er en række stop gennem Sverige inden toget klokken 22.40 er fremme i Malmø. Herfra fortsætter det klokken 23.33 mod Københavns Lufthavn med ankomst lige over midnat, næste stop er Odense klokken 01.57 og det er så fremme i Hamborg Altona-banegården klokken 06.35.

Herfra kan passagererne for eksempel fortsætte med tog ud i resten af Europa. Altona-banegården ligger seks kilometer fra Hamborgs hovedbanegård.

Når nattoget kører den modsatte vej, afgår det fra Hamborg Altona klokken 21.155 og er fremme i Odense klokken 01.54, der er ankomst i Københavns Lufthavn klokken 03.46 og toget er i Stockholm klokken 09.55.

Fire overnatningsklasser – ingen WiFi
Nattoget tilbyder ikke Wi-Fi, fremgår det af SJ’s hjemmeside.

Her oplyses det også, at nattoget har fire passager-klasser. Priserne er dynamiske, afhængige af efterspørgsel, men SJ giver disse priseksempler, fra Stockholm til Hamborg og vice versa.

Dyrest er sovevogn 1. klasse – med plads til op til tre personer og med brusebad og toilet i kupeen. Priserne starter ved lige over 200 euro, cirka 1.500 kroner, for en enkeltrejse.

Sovevogn 2. klasse har plads til to personer i kupeen og med fælles toilet i togvognen. Startpris er 80 euro per person, hele kupeen koster 165 euro.

Liggevogn 2. klasse har to kupetyper, med plads til op til fire eller seks personer. Hele kupeen koster 249 euro og 45 euro per person for en enkeltbillet.

Billigst er siddevogn 2. klasse, hvor kupeerne har plads til op til fem personer. Hele kupeen koster 85 euro, mens prisen er 25 euro per person.

Selve nattogsruten kører SJ i samarbejde med Hector Rail, hvis lokomotiver trækker toget fra mellem Malmø og Padborg ved den dansk-tyske grænse.

Relaterede artikler:

Europa får flere lange nye togruter

Dansk rejsebureau øger antal rejsemål med tog

Her er verdens 10 hurtigste tog

Københavns Lufthavn skal have større togstation

DSB køber flere togvogne til international trafik