Lego House i Billund er blandt de 50 steder i verden, hvor der virkeligt er en oplevelse i vente for voksne der rejser med børn, siger ny opgørelse fra amerikanske Time Magazine. Pressefoto: Lego House.

Danmark har to af verdens sejeste steder for børn

Det anerkendte Time Magazine har for første gang udarbejdet Top 50-liste over verdens bedste steder til børn på rejse. Skandinavien har fire bidrag – to fra Danmark og et fra Sverige og Norge.

Verden er fyldt med fantastiske destinationer – men hvilke vil børn rigtig gerne besøge?

Det vigtige amerikanske nyhedsmagasin Time er på liste-siden mest kendt for den prestigefyldte udnævnelse Person of the Year, men nu har Time for første gang sammensat liste over verdens 50 sejeste stede for børn: World’s 50 Coolest Places, TIME for Kids.

Med hjælp fra børn og unge læsere verden over har Time sammensat Top 50-listen – de unge kunne nominere forslag til listen; de blev så vurderet af magasinet, efter forhold som kvalitet, originalitet, bæredygtighed og adgangsforhold.

TIME for Kids-listen har alt fra den Michelin-stjernede Saint Pierre-restaurant i Singapore med fokus på børn – til Royal Caribbean-krydstogtskibet Oasis of the Seas.

De 50 udvalgte steder er inddelt i fire kategorier – Play, Learn, Explore og Eat (Leg, Lær, Udforsk og Spis) – og to af de 50 udvalgte steder er i Danmark, begge på Play-listen. Det nyåbnede CopenHill i København samt Lego House i Billund.

Med fra Skandinavien er også på Explore-listen Icehotel i nordsvenske Jukkasjärvi og på Learn-listen det unikke børnebibliotek i Oslo, Deichman Biblo Tøyen.

En af verdens største Lego-figurer
Om CopenHill skriver Time, at det findes på toppen af et kraftvarmeanlæg i København der afbrænder affald i stedet for fossile brændstoffer – og at det på taget har en offentlig tilgængelig park med blandt andet verdens højeste kunstige klatrevæg samt en kunstig skibakke.

Lego House i Billund får disse ord med på vejen: udefra ligner det et stort børneskabt værk af Legoklodser. Inden i er blandt andet Kreativitetens Træ, Tree of Creativity, bygget af over seks millioner Lego-klodser og dermed en af verdens største Lego-figurer.

Bidrag fra hele verden
På Play-listen fremhæves blandt mange andre Escape Penang i Malaysia, Music Box Village i New Orleans samt Star Wars: Galaxy’s Edge i Walt Disney World Orlando i Florida.

Learn-listen har for eksempel disse forslag: Apollo Mission Control Center i NASA’s Johnson Space Center i Houston, ImagiNations Activity Center på Smithsonian National Museum of the American Indian i Washington D.C., Notre-Dame katedralen i Paris, Frihedsgudinden i New York og U.S. Space & Rocket Center i Huntsville i Alabama.

På Explore-listen optræder eksempelvis slottet Neuschwanstein i tyske Hohenschwangau, Grand Canyon i Arizona, The Lion King Adventure i Kenya samt Waitomo Glowworm-grotterne i Waitomo i New Zealand.

Relaterede artikler:

”Legoland er nødt til at være en del af noget større”

Her er verdens bedste krydstogtskibe

Lufthavn får lounge til uledsagede børn