I den netop udsendte årlige opgørelse ”Turismen i Danmark” har VisitDenmark viden, nøgletal og data om turismen i Danmark.

Danmark nordisk mester i turist-import

De 26,7 millioner udenlandske turistovernatninger i Danmark sidste år var 45 procent af det samlede antal i Norden. I én dansk kommune var fem ud seks overnatninger udenlandske.

Danmark havde sidste år lige akkurat flere udenlandske turistovernatninger end Sverige og Norge tilsammen.
Mens der var 26,7 millioner udenlandske turistovernatninger i Danmark – i alt 45 procent af det samlede antal i Norden – havde Sverige 27 procent, svarende 16,2 millioner. Norge havde 17 procent af kagen, i alt 9,9 millioner udenlandske turistovernatninger, mens Finland med 6,7 millioner udenlandske turistovernatninger havde de resterende 11 procent af de i alt cirka 60 millioner overnatninger fra udenlandske turister.

Det viser den netop udsendte årlige opgørelse ”Turismen i Danmark,” hvor VisitDenmark samler viden, nøgletal og data fra en række analyser for at beskrive turismen i Danmark.

I øvrigt var 4,2 millioner af de udenlandske overnatninger sidste år i Danmark fra Norge og Sverige. Efter Tyskland er Norge og Sverige de lande der sidste år udgjorde top 3 når det gælder udenlandske overnatninger i Danmark.

Udenlandske turister brugte 40,7 milliarder kroner
De udenlandske turister i Danmark havde sidste år et forbrug på 40,7 milliarder kroner i Danmark, i alt 38 procent af den samlede turismeomsætning i Danmark, viser tallene fra VisitDenmark.

Af de 26,7 millioner udenlandske turistovernatninger sidste år i Danmark, stod de tyske for 57 procent – i alt 15,2 millioner. Herefter fulgte Norge med 2,4 millioner, Sverige med 1,8, Holland med 1,3 millioner, Storbritannien havde på femtepladsen 892.000 overnatninger sidste år i Danmark. Største land udenfor Europa var USA med 709.000 turistovernatninger i Danmark.

Overnatningstallene fra Danmarks Statistik omfatter registrerede overnatninger i Danmark på hotel, lejet feriehus, feriecenter, vandrerhjem, camping og lystbådehavne.

Kyst- og naturturisme stod sidste år for 72 procent af alle overnatninger i Danmark, herunder også danske overnatninger. Det var 500.000 flere ferieovernatninger sammenlignet med 2016, en vækst på 1,4 procent.

Storbyturismen (København, Aarhus, Aalborg og Odense) gik i 2017 frem med 300.000 flere overnatninger til 7,7 millioner, en stigning på 15 procent. Erhvervs- og mødeturismen steg sidste år i forhold til 2016 med knap 100.000 flere overnatninger til 7,2 millioner, en fremgang på 14 procent, viser tallene fra VisitDenmark.

Flest udenlandske overnatninger i Ringkøbing-Skjern
29 kommuner i Danmark havde sidste år over 40 procent af de udenlandske overnatninger. Ringkøbing-Skjern toppede, her blev fem ud seks overnatninger foretaget af en udenlandsk turist, i alt 84 procent.

Herefter følger Fanø, hvor 80 procent af overnatninger kom fra udenlandske turister, Varde med 76 procent, Lemvig 75, København og Tønder havde begge 67, Tårnby (kommunen med Københavns Lufthavn) 61, Hjørring 58, mens både Holstebro og Sønderborg havde 57 procent af sine overnatninger fra udenlandske turister.

Mest turismeomsætning i København
Opgørelsen fra VisitDenmark omfatter blandt andet også de ti kommuner med størst turismeomsætning sidste år i Danmark.

Her var København på førstepladsen med 24,3 milliarder kroner fulgt af Aarhus med 4,9 milliarder, Aalborg 3,3, Ringkøbing-Skjern 2,9, Varde 2,3, Vejle, Frederikshavn og Odense havde alle hver to milliarder kroner i turistomsætning, mens der var 1,9 på Bornholm og 1,7 milliarder kroner i Helsingør.

Relaterede artikler:

Kendt luftfartsprofil til VisitDenmark

Turisme giver 18.000 arbejdspladser i Vestjylland

”Misforstået ide at flytte VisitDenmark fra København”

x

Læs Også

Dansk sommerhusfirma udvider til Sverige

Danske FeriehusDirect vil også ind på det svenske marked – her lokkes som i Danmark med større andel af lejen til ejeren af huset fremfor formidleren.

Færøerne klar med ny bookingplatform

Turister til Færøerne kan nu bestille udflugter, rundture og meget mere via det nye samarbejde Guide to Faroe Islands, der støttes af øernes turistråd og omfatter 50 udbydere af turismeprodukter på øgruppen.

Højsæson øger omsætning på hoteller og restauranter

Den danske hotel- og restaurantbranche skaber i sommermånederne 6.000 flere jobs og en øget omsætning på 1,5 milliarder kroner, viser ny analyse fra Dansk Erhverv.

Flest danskere på ferie i Uge 29 og 30

Fire ud af 10 danskere på arbejdsmarkedet holdt sidste år ferie i ugerne 29 og 30, som dermed er de mest populære ferieuger, viser ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Dansk Erhverv vil gerne have flere events

Hotellerne i København og Herning fik højere priser end normalt i maj. på grund af VM i ishockey. Direktør i Dansk Erhverv håber på flere af den slags arrangementer.

Turisme giver 18.000 arbejdspladser i Vestjylland

Dansk Erhverv og Dansk Industri roser det nye turismesamarbejde mellem de 11 kommuner på Jyllands vestkyst. Dansk Industri savner dog et højere ambitionsniveau.