Udenrigsministeriet opfordrede danske rejsebureauer til ved internationale kriser at sende info til Borgerservice om, hvor mange gæster de har på en destination. Arkivfoto.

Tyrkiet skærper indrejsekrav

Udenrigsministeriet har netop opdateret sin rejsevejledning for Tyrkiet. Det skyldes tilfælde i den senere tid, hvor danskere er blevet nægtet indrejse i Tyrkiet uden formel begrundelse, hedder det.

Der har den senere tid været tilfælde, hvor danskere er blevet nægtet indrejse i Tyrkiet uden nogen formel begrundelse. Nogle danskere med tyrkisk baggrund og tyrkere, der bor i Danmark, er også blevet nægtet udrejse af Tyrkiet. Det er sket med den begrundelse, at en retssag mod dem var ved at blive anlagt. En retssag kan trække ud i længere tid, og uden at det kan oplyses, hvad sigtelsen er, oplyser Udenrigsministeriet i sin opdaterede rejsevejledning.

Hvis en dansk statsborger bliver anholdt i Tyrkiet har vedkommende krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat. Har en rejsende dansk-tyrkisk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at man som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær hjælp) over for Tyrkiet, hvis Tyrkiet ikke går med til det. Tyrkiet betragter personer med dansk-tyrkisk dobbelt statsborgerskab som tyrkiske statsborgere. Derfor har den danske ambassade i Tyrkiet meget begrænset mulighed for at hjælpe, oplyser Udenrigsministeriet.

Ministeriet påpeger i sin allerede eksisterende del af rejsevejledningen, at der stadig er undtagelsestilstand i Tyrkiet og at det fraråder alle rejser til områder i Tyrkiet inden for en afstand af ti kilometer fra grænserne til Syrien og Irak. Der er risiko for terror, kamphandlinger og kidnapninger, lyder det. Ministeriet understreger samtidig, at de fleste danskere ikke har udsigt til problemer under besøg i den øvrige del af Tyrkiet.

Men, hedder det også fra Udenrigsministeriet, danske rejsende til Tyrkiet skal på forhånd nøje overveje ”om de på grund af forhold i relation til de tyrkiske myndigheder bør rejse. Det kan være, at de har eller har haft kontakt til eller på anden måde har været eller er tæt på personer eller grupper, som de tyrkiske myndigheder anser som kriminelle eller terrorister,” hedder det i rejsevejledningen.

Relaterede artikler:

Turister vender tilbage til Tyrkiet

Rejsetrends for sommeren 2018

Tyskland overhaler Italien som danskernes feriefavorit

x

Læs Også

Pristjek viser billige afbudsrejser de kommende uger

Rejserne fra Danmark og sydpå er i de kommende uger de billigste nogensinde, viser pristjek fra prissammenligningssiden Travelmarket.dk

Aalborg får ny charterrute til Madeira

Fra februar til maj næste år er Bravo Tours klar med sæsonrute med i alt 12 flyvninger fra Aalborg Lufthavn til Cristiano Ronaldos fødeø.

Eiffel Tårnet skal terrorsikres

Til en pris af 140 millioner kroner er Paris i gang med at opføre kraftige barrierer og skudsikkert glas ved det berømte tårn – ændringerne er klar næste måned.

Ny turistskat vil koste arbejdspladser

Det vil koste New Zealand cirka 450 millioner kroner i tabte årlige turistindtægter, hvis landet indfører en turistskat, advarer IATA. Skatten skal dog ikke gælde alle udenlandske turister.

Emirat fastholder fokus på turistvækst

Emiratet Ras Al Khaimah tæt på Dubai har øget sin opmærksomhed mod turister fra Europa – det har fået antallet af europæiske ankomster i år til at stige 28 procent i forhold til sidste år.

Mauritius forventer stor skandinavisk vækst

Mens der i disse år er cirka 30.000 nordiske ankomster til Mauritius, håber østaten i Det indiske Ocean på en markant stigning.