Holder man sig fra de frarådede områder i Tyrkiet er der ikke udsigt til problemer, hedder det fra Udenrigsministeriet. Arkivfoto.

Tyrkiet skærper indrejsekrav

Udenrigsministeriet har netop opdateret sin rejsevejledning for Tyrkiet. Det skyldes tilfælde i den senere tid, hvor danskere er blevet nægtet indrejse i Tyrkiet uden formel begrundelse, hedder det.

Der har den senere tid været tilfælde, hvor danskere er blevet nægtet indrejse i Tyrkiet uden nogen formel begrundelse. Nogle danskere med tyrkisk baggrund og tyrkere, der bor i Danmark, er også blevet nægtet udrejse af Tyrkiet. Det er sket med den begrundelse, at en retssag mod dem var ved at blive anlagt. En retssag kan trække ud i længere tid, og uden at det kan oplyses, hvad sigtelsen er, oplyser Udenrigsministeriet i sin opdaterede rejsevejledning.

Hvis en dansk statsborger bliver anholdt i Tyrkiet har vedkommende krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat. Har en rejsende dansk-tyrkisk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at man som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær hjælp) over for Tyrkiet, hvis Tyrkiet ikke går med til det. Tyrkiet betragter personer med dansk-tyrkisk dobbelt statsborgerskab som tyrkiske statsborgere. Derfor har den danske ambassade i Tyrkiet meget begrænset mulighed for at hjælpe, oplyser Udenrigsministeriet.

Ministeriet påpeger i sin allerede eksisterende del af rejsevejledningen, at der stadig er undtagelsestilstand i Tyrkiet og at det fraråder alle rejser til områder i Tyrkiet inden for en afstand af ti kilometer fra grænserne til Syrien og Irak. Der er risiko for terror, kamphandlinger og kidnapninger, lyder det. Ministeriet understreger samtidig, at de fleste danskere ikke har udsigt til problemer under besøg i den øvrige del af Tyrkiet.

Men, hedder det også fra Udenrigsministeriet, danske rejsende til Tyrkiet skal på forhånd nøje overveje ”om de på grund af forhold i relation til de tyrkiske myndigheder bør rejse. Det kan være, at de har eller har haft kontakt til eller på anden måde har været eller er tæt på personer eller grupper, som de tyrkiske myndigheder anser som kriminelle eller terrorister,” hedder det i rejsevejledningen.

Relaterede artikler:

Turister vender tilbage til Tyrkiet

Rejsetrends for sommeren 2018

Tyskland overhaler Italien som danskernes feriefavorit

x

Læs Også

Mindre vækst for turismen i Berlin

Berlin Tourism kom ud af 2017 med et positivt resultat på trods af terror i julen op til årets start og på trods af lukningen af airberlin.

Milliardudvidelse i Disneyland Paris

Bestyrelsesformand for Walt Disney Company, Robert A. Iger, har sammen med præsident Emmanuel Macron fra Palais de l'Elysée i Paris, offentliggjort planerne for udvidelse til to milliarder euro.

Flere danskere på ferie i udenlandske sommerhuse

Strande og storbyer trækker mest i feriedanskerne, men siden 2015 er danskernes interesse for sommerhuse i udlandet næsten fordoblet, viser ny undersøgelse.

Rejsebranchen påvirket af skoleskyderi

Flere amerikanske flyselskaber, hotelkæder og biludlejningsselskaber afbryder samarbejdet med USA’s våbenlobby.

Spies med nye rejsemål fra Jylland

Tilbyder sommerdestination fra Midtjyllands Lufthavn og opgraderer til Thailand fra Aalborg og Billund.

Sidste udkald for påskerejser

Det er blevet svært at finde charterrejser i påskeferien. Til gengæld er gode muligheder med rutefly, men her er priserne sat i vejret.