Tyrkiet Eksperten var ved sin konkurs i 2013 Danmarks femte største charterbureau og største danske arrangør af rejser til Tyrkiet. Arkivfoto.

Turister vender tilbage til Tyrkiet

Tyrkiets overnatningstal for hoteller er vokset med 18,9 procent i 2017 i forhold til det foregående år.

De nyeste officielle opgørelser viser, at Tyrkiets turisme igen er stigende. Hotellernes overnatningstal viser en fremgang fra 2016 på ikke mindre end 18,9 procent. Det er til dels sket, fordi hotellerne har sat priserne ned, skriver Travel Weekly.

Indtjeningen fra turismen nåede sit højdepunkt i rekordåret 2014 med 34 milliarder dollars, men faldt drastisk i de følgende to år efter en række terrorangreb og et mislykket, væbnet kupforsøg fik turisterne til at vælge alternative destinationer.

Meget omtalte sikkerhedskampagner og omfattende markedsføring i internationale medier, har igen sat skub i interessen for at holde ferie i Tyrkiet.

26,3 milliarder dollars
Turismeomsætningen for 2017 blev 26,3 milliarder dollars, hvoraf de individuelle rejser stod for 21,5 milliarder og pakkerejser bidrog med 4,8 milliarder dollars, hedder det fra Tyrkiets Statistiske Institut (Turk Stat).

Udenlandske turister brugte flest penge på fortæring, drikkevarer og transport, fulgt af overnatning. Flertallet boede i hoteller og moteller på trods af stigende popularitet for ferielejligheder.

TUROB, Tyrkiets hotelsammenslutning, har haft en vækst på 18 procent i indtægt på hotelværelser. Ifølge STR Global, havde Tyrkiet den højeste vækst i overnatningstal for hele Europa. Men TUROB understreger, at den gennemsnitlige daglige værelsespris er faldet med 12 procent og derfor ikke giver det ønskede udbytte.

Relaterede artikler:

Tyrkiet atter inde i varmen

Ferierejsende fravælger Tyrkiet – hvad vælger de så?

50.000 færre danskere til Tyrkiet