Spanien – her er det Gran Canaria – havde i februar sidste år 82.000 danske ankomster og var dermed det udenlandske rejsemål flest danskere besøgte i vinterferien. Pressefoto fra Apollo Rejser (Kuoni).

Danmark største rejsemål i danskernes vinterferie

I skolernes vinterferieuger i februar sidste år var danskerne på over 462.000 ferierejser til udlandet – flest holdt dog ferie i Danmark, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I alt holdt lidt over 633.000 danskere sidste år i februar – måneden med skolernes vinterferie – en ferie med mindst fire overnatninger; gennemsnittet for rejserne var ni overnatninger.

Det viser nye tal i en opgørelse fra Danmarks Statistik, der i denne ombæring kun har medtaget rejser med mindst fire overnatning på destinationen.

Af de 633.000 ferierende danskere i februar sidste år blev lidt over 25 procent, 171.500, hjemme i Danmark – for eksempel i feriehus. Her var de i snit i syv dage.

De fem rejsemål i udlandet, der tiltrak flest danskere i vinterferien sidste år, blev Spanien (herunder Kanarie Øerne) med over 82.300 og et gennemsnitligt ophold på otte dage. Næsten hver femte danske udlandsrejse med mindst fire overnatninger var i februar sidste år til Spanien.

Herefter fulgte Østrig med lige over 70.000 danskere, der i snit var i alpelandet i syv dage. Næsten lige så mange danskere holdt sidste år vinterferie hos vores to nordlige naboer.

Der var tæt på 50.300 danske overnatninger i Sverige, hvor det blev til syv overnatninger i snit, mens Norge tiltrak næsten 44.500 danskere – de var der i gennemsnitlig seks dage, altså en dag mindre end i Sverige, muligvis fordi mange danskere har overnatning på eksempelvis DFDS-skibene mellem København og Oslo.

På Top 5 over de lande, hvor flest danskere sidste år i februar holdt vinterferie, kommer Thailand, der fik besøg af lige over 31.000 danskere – de var i landet i gennemsnitlig 15 dage, viser tallene fra Danmarks Statistik.

Kategorien ”øvrige lande” havde i februar sidste år over 183.000 danske besøgende, der var på rejsemålet mindst fire nætter.

Flest fløj på vinterferie
Danmarks Statistik har i sin opgørelse over danske rejser med mindst fire overnatninger i februar sidste år også kigget på transportformerne til rejsemålene.

Ifølge DS fløj 71 procent til feriemålet, 21 procent kørte i bil, fire procent med bus, to procent sejlede (for eksempel mellem Danmark og Norge) og en procent kørte med tog.

Relaterede artikler:

Jysk rejsemål til tops hos CNN

Kvinder får eget hotel i Spanien

Kanariske Øer stadig danskernes vinterfavorit