Ishockeyfans i Boxen i Herning (Foto: MCH)

Dansk Erhverv vil gerne have flere events

Hotellerne i København og Herning fik højere priser end normalt i maj. på grund af VM i ishockey. Direktør i Dansk Erhverv håber på flere af den slags arrangementer.

De danske arrangører af VM i ishockey slap fra arrangementet med masser af anerkendelse og et godt økonomisk resultat. En måned efter afslutningen kan man på det internationale forbunds hjemmeside stadig se videoer med tak til både Herning og København for dejlige dage. Også fra lande, hvis indsats på isen var en skuffelse.

Dansk Erhverv lægger ikke skjul på rosen. ”VM har været en helt fantastisk event, særligt for København og Herning som værtsbyer. Det har tiltrukket tusindvis af turister fra hele verden (530.000 tilskuere, inklusive de danske, red.).” siger chefen for  turisme og oplevelsesøkonomi, Lars Ramme Nielsen fra Dansk Erhverv.

Han vil arbejde for, at Danmark får flere af den slags arrangementer i fremtiden. ”Vi har kapacitet og infrastruktur, og det betyder umådeligt meget, også for turister, som normalt ikke ville sætte kursen mod H. C. Andersens land og Wonderful Copenhagen. Vi krydser fingre for, at Danmark får flere af den slags arrangementer,” fortsætter han.

En analyse baseret på data fra Benchmarking Alliance viser noget om udviklingen. Gennemsnitprisen for et hotelværelse i maj var i København 12,7 procent højere end i samme periode i fjor. Gennemsnitsomsætningen per værelse repræsenterede en stigning på 13,9 procent.

Der er langt fra Herning til Aarhus
Aarhus er med i oversigten, og her gik det den anden vej med et fald på 21,3 procent i perioden med ishockey VM. De to ting har næppe noget med hinanden at gøre. Nok måtte Herning et godt stykke ud i omegnen for at skaffe indkvartering, men Aarhus ligger dog 100 kilometer fra Herning.

Til gengæld er der ingen tvivl om, at byer som Silkeborg, Skive, Viborg og Vejle har haft del i overskuddet fra Herning, men det indgår ikke i analysen. Det kommer flere steder i Danmark til gode, at priserne ikke var sat voldsomt op, som det ofte sker i andre byer med store idrætsarrangementer og events.

 

Relaterede artikler:

Ishockey-VM er også en fest for danske hoteller

Frygt for forhøjede hotelpriser under VM i ishockey

Russisk invasion til VM i ishockey næste år

 

x

Læs Også

Dansk sommerhusfirma udvider til Sverige

Danske FeriehusDirect vil også ind på det svenske marked – her lokkes som i Danmark med større andel af lejen til ejeren af huset fremfor formidleren.

Lille fremgang for Danmarks 50 største attraktioner

Sidste år havde de 50 mest besøgte attraktioner i Danmark 26 millioner danske og udenlandske gæster - en stigning på 300.000 i forhold til 2016, viser VisitDenmarks netop udgivne årlige Attraktionsliste.

Færøerne klar med ny bookingplatform

Turister til Færøerne kan nu bestille udflugter, rundture og meget mere via det nye samarbejde Guide to Faroe Islands, der støttes af øernes turistråd og omfatter 50 udbydere af turismeprodukter på øgruppen.

Flest danskere på ferie i Uge 29 og 30

Fire ud af 10 danskere på arbejdsmarkedet holdt sidste år ferie i ugerne 29 og 30, som dermed er de mest populære ferieuger, viser ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Mere turbo på nordjysk turisme

Der skal fælles retning i nordjysk turisme, siger partnerne i Business Region North Denmark. Deres nye turismestrategi sigter efter vækst via koordinerede indsatser.

Nyt medie med danske turismenyheder til tyskerne

Af de 26,7 millioner udenlandske turistovernatninger sidste år i Danmark var 57 procent tyske – i alt 15,2 millioner. Nyt onlinemedie har fokus på turistnyt fra Danmark til de tyske turister.