Ishockeyfans i Boxen i Herning (Foto: MCH)

Dansk Erhverv vil gerne have flere events

Hotellerne i København og Herning fik højere priser end normalt i maj. på grund af VM i ishockey. Direktør i Dansk Erhverv håber på flere af den slags arrangementer.

De danske arrangører af VM i ishockey slap fra arrangementet med masser af anerkendelse og et godt økonomisk resultat. En måned efter afslutningen kan man på det internationale forbunds hjemmeside stadig se videoer med tak til både Herning og København for dejlige dage. Også fra lande, hvis indsats på isen var en skuffelse.

Dansk Erhverv lægger ikke skjul på rosen. ”VM har været en helt fantastisk event, særligt for København og Herning som værtsbyer. Det har tiltrukket tusindvis af turister fra hele verden (530.000 tilskuere, inklusive de danske, red.).” siger chefen for  turisme og oplevelsesøkonomi, Lars Ramme Nielsen fra Dansk Erhverv.

Han vil arbejde for, at Danmark får flere af den slags arrangementer i fremtiden. ”Vi har kapacitet og infrastruktur, og det betyder umådeligt meget, også for turister, som normalt ikke ville sætte kursen mod H. C. Andersens land og Wonderful Copenhagen. Vi krydser fingre for, at Danmark får flere af den slags arrangementer,” fortsætter han.

En analyse baseret på data fra Benchmarking Alliance viser noget om udviklingen. Gennemsnitprisen for et hotelværelse i maj var i København 12,7 procent højere end i samme periode i fjor. Gennemsnitsomsætningen per værelse repræsenterede en stigning på 13,9 procent.

Der er langt fra Herning til Aarhus
Aarhus er med i oversigten, og her gik det den anden vej med et fald på 21,3 procent i perioden med ishockey VM. De to ting har næppe noget med hinanden at gøre. Nok måtte Herning et godt stykke ud i omegnen for at skaffe indkvartering, men Aarhus ligger dog 100 kilometer fra Herning.

Til gengæld er der ingen tvivl om, at byer som Silkeborg, Skive, Viborg og Vejle har haft del i overskuddet fra Herning, men det indgår ikke i analysen. Det kommer flere steder i Danmark til gode, at priserne ikke var sat voldsomt op, som det ofte sker i andre byer med store idrætsarrangementer og events.

 

Relaterede artikler:

Ishockey-VM er også en fest for danske hoteller

Frygt for forhøjede hotelpriser under VM i ishockey

Russisk invasion til VM i ishockey næste år