30-årsjubilaren Lene Gaard, inden hun skiftede til receptionskjolen, sidder forrest omgivet af sine krydstogtkolleger hos DMC i Danmark. Lige bagved hende står DMC’s ejer, Jens Elers. Foto: Henrik Baumgarten.

Dansk firma håndterer over 600 krydstogtskibe

Det store danske incomingbureau DMC ekspederer i år 612 krydstogtskibe i blandt andet Skandinavien. Firmaets krydstogtchef har netop fejret 30 år jubilæum i virksomheden.

612 krydstogtskibe er meget – også hos danske DMC (Destination Management Copenhagen), der udover hovedkontoret på Østerbro i København har afdelinger i blandt andet Sverige, Norge og Estland.

Men ekspedition af krydstogtskibe, for eksempel at arrangere udflugter for hundredtusinder af krydstogtpassagerer, udgør kun 30 procent af omsætningen hos DMC. Den var i alt sidste regnskabsår på 260 millioner kroner.

I går, torsdag, markerede DMC, at Lene Gaard, Director of Operations – Cruises, havde været 30 år i det 35 år gamle firma. Lene Gaard begyndte hos DMC tilbage i 1989, samme år hvor DMC søsatte håndtering af krydstogter som et af sine forretningsområder.

Inden receptionen i hovedkontoret, fortalte DMC’s grundlægger, koncernchef og største aktionær, Jens Elers, til STANDBY.dk, at DMC i år kommer op på at håndtere 612 krydstogtskibe, flest i Norge, i alt 260, mens det bliver til omkring 200 anløb i Danmark, primært Københavns Havn. DMC har i år som største rederikunder i Danmark amerikanske Viking og Carnival-gruppen, engelske Fred. Olsen – næste år kommer en ny high end-krydstogtkunde, Ritz Carlton.

”Lene har været klippen i dette foretagende gennem rigtig mange år,” sagde Jens Elers. Lene Gaard ejer i øvrigt ti procent af den danske del af DMC.

Fredericia scorer højt
Lene Gaard var tidligere på måneden i Fredericia, hvor havnen har omkring 20 årlige anløb af krydstogtskibe. Denne dag var noget ganske særligt, for det var første gang, at et krydstogtskib fra Disney Cruise Line besøgte en dansk havn uden for København.

Disney Cruise Line anløber normalt kun hovedstæder, men Fredericia har meget at lokke med – og DMC havde organiseret 42 turistbusser, der bragte Disney-gæster til blandt andet Legoland, Egeskov Slot, Odense og mange andre store attraktioner under en times kørsel fra Fredericia.

”Vi ekspederer flere anløb fra krydstogtrederier i år i Fredericia, der scorer rigtig højt i kundetilfredshed når krydstogtrederierne spørger deres gæster. Det skyldes blandt andet, at nærmest hele Fredericia er gået sammen om at levere varen og byde krydstogtgæster velkommen ligesom der er mange gode attraktioner tæt på byen,” sagde Lene Gaard i går til STANDBY.dk

Mens krydstogt udgør 30 procent af omsætningen hos DMC, er MICE (Meetings, Incentives, Conferences og Events) klart største forretningsområde. Her ekspederer DMC navnlig ankommende grupper fra udlandet.

”Vi har omkring 70 MICE-arrangementer næste måned i Danmark, navnlig i København. Vi har aldrig haft så meget i en september før,” siger Jens Elers.

35 år med DMC – ansatte fra 32 lande
DMC markerede sidste efterår sit 35 års jubilæum. Jens Elers startede DMC i 1983 under navnet ITC med blandt andet en amerikansk medejer. Bureauet skiftede i 1993 navn til det nuværende DMC (Destination Management Copenhagen), men er i dag aktiv i syv lande, blandt andet via partnere.

”Vi går efter kunder, der er villige til at betale for vores services – som sætter service over prisen,” sagde Jens Elers sidste efterår til STANDBY.dk

Jens Elers har rundet de 76 år, men er still going strong – og har ingen planer om at trække sig. ”Min titel er administrerende direktør, du kan også kalde mig firma-guru, men jeg har intet med den daglige drift at gøre,” sagde han sidste år.

DMC har i alt 78 medarbejdere, hvoraf de 18 er i København – samlet har virksomheden ansatte fra 32 lande, alene i Danmark fra 12 lande.

Relaterede artikler:

Igen en million krydstogtgæster i København næste år

Kendte venner sagde tillykke

Krydstogt fra Disney på første besøg udenfor København