Dansk flyvirksomhed i Norge

Det nye flyværksted i Eggemoen.

Det nye flyværksted i Eggemoen.

Air Service Vamdrup ApS er godkendt som flyværksted i Norge af Trafikstyrelsen under EASA. Værkstedet, der har base på Eggemoen Aviation & Technology Park nordvest for Oslo, servicerer nu også mindre fly, business-fly og helikoptere fra den nye base.

EASA-godkendelsen er en udvidelse af den danske autorisation, som betyder en formel godkendelse til at drive flyværksted på en Base Station, dvs. en reel værkstedsfacilitet, i Norge. Og godkendelsen blev fejret på behørig vis i de nye faciliteter med fly- og helikopterdemonstrationer samt ’åben hangar’.

Air Service Vamdrup har masser af erfaring både fra flyvedligehold i Danmark – men også resten af verden. Selv har Business Development Director Torben Biehl Jensen netop kunnet fejre 25 års jubilæum i virksomheden. I Norge kan Air Service Vamdrup nu servicere så godt som alle småfly, business-fly og helikoptere.

”Vi er Pilatus PC-12 Service Center i Norge, vi er Robinson Service Center, vi er TBM Service Center, vi er Centurion Installation Center, vi har godkendelser til og erfaringer med fx Cirrus, Cessna og Piper, så der er ikke ret meget, vi ikke kan inden for GA”, forklarer Torben Biehl Jensen. Endda Annex II-fly, dvs. veteranfly som fx Chipmunk og Piper Cub, har værkstedet på Eggemoen fået det norske Luftfartstilsynets accept til at ’skrue på’.