Ægteparret bag Milling Hotels, Jan Milling, der er uddannet tømrer, mens Dorte Milling er uddannet pædagog. Foto fra Milling Hotels.

Dansk hotelkæde bliver større

Med købet af endnu to hoteller vokser Milling Hotels fra de nuværende syv til ni. Mens kæden i dag kun har hoteller i provinsen er et af de næste mål at komme til København.

Milling Hotels har for et ikke oplyst tocifret millionbeløb købt endnu to hoteller i Odense, 3-stjernede Hotel Domir med 35 værelser og 2-stjernede Hotel ydes med 26 værelser. Dermed har kæden fem af sine nu ni hoteller i Odense.

”Vi fik nøglerne til Domir og Ydes i aftes; alle vores fem hoteller i Odense ligger nærmest i den samme blok i bykernen,” siger Jan Milling, der sammen med sin hustru Dorte ejer Milling Hotels til STANDBY.dk

Med købet af de to nye hoteller i Odense tilføjes i alt 61 hotelværelser til de 205 som Milling Hotels i forvejen har på sine tre hidtidige hoteller i Odense.

Hotel Domir og Hotel Ydes var begge ejet af Lasse Vallenstrand, der gerne ville købe de tre Milling-hoteller i Odense – i stedet købte Dorte og Jan Milling hans to hoteller. Prisen holdes mellem sælger og køber.

Kigger på København og Odense
Dorte og Jan Milling købte deres første hotel i 1994 og ejer i dag syv – Hotel Plaza, Hotel Ansgar og Hotel Windsor i Odense, Hotel Park i Middelfart, Hotel Gestus i Ålborg, Hotel Saxildhus i Kolding og Hotel Søpark i Maribo. De nyindkøbte Ydes og Dormir i Odense bliver en del af Ansgar og Windsor, da de ligger i de samme bygninger.

I 2017 lavede Milling-koncernen et resultat på 17,5 millioner før skat ud af en omsætning på 100 millioner. ”Vores mål er at have et overskud på cirka 20 procent; det får vi blandt andet fordi vi selv ejer alle vores hotelbygninger,” siger Jan Milling.

I alt har Milling Hotels 180 medarbejdere, 670 værelser på kædens hoteller og forventer næste år at sælge omkring 200.000 overnatninger, heraf kommer de cirka 15.000 fra de to nye hoteller i Odense.

”Vi vil gerne have hoteller i København og Aarhus, vi har et 3-4 stjernet produkt der kan konkurrere med alle. København og Aarhus er helt klart, hvor vi skal have vores næste hoteller. Det må gerne være nogle 3-4 stjernede med over 100 værelser,” siger Jan Milling.

Relaterede artikler:

Hotelkæde bruger millioner på konferencebygning

Milling Hotels vil satse på konferencer

Odense på vej med ny stor rejsemesse