Den danske hotelkæde Zleep, der er ejet af tyske Deutsche Hospitality, dropper nu plastik, hvor det er muligt, ved blandt andet sin morgenmadsservering. Arkivfoto fra Zleep Hotels.

Dansk hotelkæde gør sig mere miljøvenlig

Også Zleep Hotels arbejder med at reducere sine påvirkninger af naturen. Det nyeste tiltag er at fjerne mest muligt plastik fra blandt andet morgenmadsbuffeterne på kædens hoteller.

Bæredygtige bygningsprocesser-, materialer- og leverandører, grønne tage og bionedbrydelige produkter er blandt de grønne tiltag, den tyskejede danske hotelkæde, Zleep Hotels, har indført de seneste år.

Nu kommer hotelkæden med en ny miljøvenlig forbedring. Denne gang sættes fokus på plastikforbruget i morgenmadsbuffeten. Et plastikforbrug der nu så småt vinkes farvel til, oplyser kæden i en pressemeddelelse.

Zleep Hotels’ morgenmad er certificeret med det statskontrollerede økologibevis ’Det Økologiske Spisemærke’ i bronze. Et mærke der garanterer mellem 30-60% økologiske produkter. For at opretholde og styrke buffetens miljøvenlighed har Zleep Hotels nu valgt at reducere sit forbrug af plastikemballager:

”Selvom plastik kan være smart i mange driftssammenhænge, er det også roden til rigtig meget ondt. Derfor udfaser vi nu forbruget af plastik, og her starter vi i morgenmadsbuffet. Det har altid været vigtigt for os at undgå madspild, hvorfor vi indtil nu har prioriteret at få produkterne leveret i små plastemballager i portionsstørrelse, men vi ønsker ikke at stoppe her. Vi har derfor søgt løsninger, der både minimerer madspild og sikrer et minimalt plastikforbrug,” siger Lene Toft, kvalitetschef hos Zleep Hotels.

Marmelade på glas
I første omgang er marmeladeemballagerne udskiftet med marmelade på glas og osteemballagerne med skiveost på fad:

”Med en løsning som denne er det naturligvis vigtigt, at personalet holder buffeten ren og pæn, men samtidig sætter vi også vores lid til, at gæsterne ikke øser for meget marmelade på tallerkenen,” siger Lene Toft.

De miljøvenlige emballageløsninger er sat i værk på samtlige af de hoteller, der tilbyder Zleep morgenmad.

Flere hoteller på vej i Danmark
Zleep Hotels er en del af Deutsche Hospitalitys brandfamilie. I dag består hotelkæden af 11 hoteller i Danmark og et i Sverige, og tre nye hotelprojekter er allerede offentliggjort i Danmark med snarlige åbninger i Hillerød, Lyngby og Ørestad. Målet er at drive 40 Zleep-hoteller i 2025.

Udover Zleep Hotels omfatter Deutsche Hospitality fire hotelmærker. Steigenberger Hotels and Resorts har 60 hoteller; Maxx by Steigenberger, Jaz in the City og IntercityHotel er de andre varemærker under Deutsche Hospitality.

Relaterede artikler:

Ny teknologi sparer hotel masser af vand

Global hotelkæde dropper små plastikflasker

Rejsegilde på 211-værelsers hotel ved Royal Arena