NH Collection Helsinki Grand Hansa forventes at åbne i starten af næste år som Helsinkis nyeste luksushotel. Illustration: Ylva ARCO Architecture Company.

Dansk luksushotel får nyt nordisk familiemedlem

Minor Hotels, der også står bag NH Collection-hotellet i København, åbner i Finland med NH Collection Helsinki Grand Hansa. ”Der er betydeligt vækstpotentiale i Norden,” siger koncernchef.

Den thailandske hotelkoncern Minor Hotels, der har NH Collection som et af sine varemærker, åbner næste år sit andet nordiske NH Collection-hotel. Det første slog dørene op i København i 2021 i form af femstjernede NH Collection Copenhagen med 394 værelser og suiter overfor Udenrigsministeriet.

NH Collection Helsinki Grand Hansa åbner ifølge en pressemeddelelse næste forår i den finske hovedstad med 224 værelser og suiter. Det kommende hotel får beliggenhed på Helsinkis hovedfærdselsåre, Mannerheimintie, tæt på hovedbanegården i centrum af byen. Herfra er der en halv times kørsel til Helsinkis lufthavn.

Det nye hotel i Helsinki opføres i to bygninger: Kaleva-bygningen (kendt som Hotel Seurahuone) og det nye studenterhus, der frem til 1968 husede Hansa Hotel. Disse to bygninger renoveres ligesom en tredje bygning vil være del af det nye hotel. NH Collection Helsinki får også en restaurant, en tagterrasse med en 360 graders udsigt, et spa- og fitnessområde samt ni møderum og eventlokaler.

Betydeligt vækstpotentiale
Dillip Rajakarier, direktør for Minor Hotels og koncerndirektør for Minor International, siger i pressemeddelelsen:

”Vi er glade for vores første ejendom i Finland og dermed at øge vores tilstedeværelse i de nordiske lande. Vi tror på, at det er et marked med betydeligt vækstpotentiale for Minor Hotels, derfor investorer vi i ikoniske ejendomme som det kommende NH Collection Helsinki Grand Hansa og NH Collection Copenhagen.”

Koncernchefen nævner dog ikke, hvor kommende nordiske hoteller skal være.

Minor Hotel, der har hovedkvarter i Bangkok, er ifølge pressemeddelelsen en international hotelejer, -operatør og -investor med foreløbig over 530 hoteller i 56 lande i Asien, Stillehavsområdet, Mellemøsten, Afrika, Det indiske Ocean, Europa, Syd- og Nordamerika.

Blandt Minor Hotels varemærker er foruden NH Hotel Group med NH Collection (NH er en forkortelse for Navarra Hoteles, opkaldt efter den nordspanske region Navarra, hvor kæden blev grundlagt i 1978) brands som Anantara Hotels Resorts & Spas, Avani Hotels & Resorts, Oaks Hotels & Resorts og Tivoli Hotels & Resorts.

 

Relaterede artikler:

Dansk luksushotel sætter stik i aftale om grøn strøm

Scandic Hotels vokser igen i Finland

Petter Stordalen skal drive stort nyt hotel