Dansk rejsebureau solgt til udlandet

TURISME: Danmarks næststørste incomingbureau er solgt til britiske Tour Partner Group, der har ambitioner om at blive Europas største incoming-koncern.

Danske Trans Nordic Tours med adresse i Charlottenlund nord for København er for en ikke oplyst sum blevet solgt til Tour Partner Group, holdingselskab for firmaerne Hotels & More, Irish Welcome Tours i Dublin og Authentic Vacations i Californien, skriver hjemmesiden Travelmole.

Købet er det første strategiske udspil fra Tour Partner Groups nye koncernchef, Paul Maine, der i september skiftede fra STA Travel, hvor han var kommerciel direktør.

Købet af det næststørste danske incomingbureau, med en af rejsebrancheanalytiker Ole Egholm anslået omsætning i sidste regnskabsår på cirka 270 millioner kroner, er Tour Partner Groups entre på det nordiske marked. Ud over det nordiske marked arbejder Trans Nordic Tours også i blandt andet Baltikum og Rusland.

Trans Nordic Tours, der blev grundlagt i 1995 af Yvonne og Pierre d’Hermilly, får ofte ros i Ole Egholms gennemgang af de største danske rejsebureauer for år efter år at give pæne millionoverskud, sidste år var det 27 millioner kroner, anslår Ole Egholm. Bureauet har i dag 41 medarbejdere.

Tour Partner Group oplyser, at det fortsat vil kigge på andre interessante opkøb af andre virksomheder, der kan komplementere gruppens organiske vækst. Opkøbene kan dels komme på nye markeder eller eksisterende, hvis dette kan forstærke gruppens position.

Koncernchef, Paul Maine, siger: “Der er globalt fokus på det nordiske marked som en spændende helårs destination. Jeg glæder mig til samarbejdet med Yvonne og Pierre samt hele teamet omkring Trans Nordic Tours team.”

”Med købet af Trans Nordic Tours er vi begyndt at realisere vores vision om at blive Europas største DMC (Destination Management Company, red) med en samlet forventet årlig omsætning på over 100 millioner euro. Vi vil fortsætte med at forfine vores produkter på vores markeder. Det skal give nye muligheder for vores kunder, leverandører og medarbejdere,” lyder det fra Paul Maine.

Relaterede artikler

Incoming-bureauer går sammen

Dansk incoming får fælles forening

Kendt hoteldirektør til incomingbureau