Et kig ind i Aktiv Ferie-messen i København sidste år – årets messe er nu rykket til slutningen af september. Foto: Henrik Baumgarten.

Dansk rejsemesse rykket til efteråret

Den københavnske messen for Aktiv Ferie er flyttet fra den kommende weekend til september. Baggrunden er myndighedernes opfordring til ikke at være over 1.000 personer på samme sted.

Den tredje udgaven af Rejsemessen for Aktiv Ferie på Lokomotivværkstedet i København er netop blevet flyttet på grund af frygten for den kinesiske coronavirus.

Mange rejsebureauer og andre udstillere havde meldt sig til messen, men efter de danske myndigheder fredag opfordrede til at holde alle sammenkomster på under 1.000 deltagere, skred grundlaget.

I første omgang lovede arrangøren, rejsemagasinet Vagabond, at holde antallet af besøgende på under 1.000, men udstillerne, for eksempel blandt rejsebureauer, frygtede, at mange besøgende ville holde sig væk.

Messen skulle være afviklet lørdag og søndag i den kommende weekend, den 14. og 15. marts. Men tidspunktet er nu rykket til den 26. og 27. september, oplyser Vagabonds ejer og administrerende direktør, Christian Adamsen, til STANDBY.dk

”Sidste år i marts havde vi 6.500 besøgende til messen og de foreløbige online salgstal af billetter i år pegede på 8-9.000 gæster,” siger Christian Adamsen, hvis Vagabond også står bag messen for kvalitetsrejser i Øksnehallen i København, der i år afvikles i weekend den 17-18. oktober.

Flytning af messen kan give nye udstillere
”Flytningen af Aktiv Ferie-messen vil påvirke Vagabond økonomisk. Men holdningen hos udstillerne har været, at de er klar igen sidst i september, vi har fået en mindelig aftale med Lokomotivværkstedet og mange af de besøgende, der havde købt billet til weekenden, har meddelt, at de ikke ønsker pengene tilbage, men vil bruge billetten til september,” siger Christian Adamsen og tilføjer:

”Og efter vi nu har meddelt, at vi rykker messen til september har flere skirejsebureauer meddelt, at det tidspunkt passer dem bedre. Så vi får måske nogle ekstra udstillere.”

Blandt de tilmeldte udstillere, som arrangørerne håber er klar til september, er kendt navne som Jysk Rejsebureau, Kipling Travel, MyPlanet & Exodus, Norsk Rejsebureau/Hurtigruten, Viktors Farmor og Vitus Rejser.

Relaterede artikler:

Coronafrygt aflyser verdens største rejsemesse

Stor dansk eventmesse udskudt til september

Kæmpe vækst for ny dansk rejsemesse