”Rejsebureauer og andre turismerelaterede virksomheder kan i fremtiden ikke undgå at omlægge deres forretninger til mere bæredygtige rejser,” mener Bookmundis ejer og administrerende direktør. PR-foto fra Bookmundi.

Dansk rejseportal vil CO2-udligne pakkerejser

Den globale rejseportal Bookmundi vil CO2-udligne pakkerejser booket via sin platform. Platformen har udviklet en algoritme, der beregner CO2-fodaftrykket for solgte pakkerejse.

Bookmundi, der blev grundlagt i Danmark i 2015, er ifølge egne oplysninger første rejseplatform i verden til at CO2-udligne pakkerejser. Det nye udspil gælder al CO2 udledt fra transport på rejsen, ophold, mad og aktiviteter, hedder det i en pressemeddelelse.

Fra Bookmundi, der har adresse på Lergravsvej 72, 2. mf. på Amager, beskriver rejseportalens administrerende direktør og hovedejer, Rasmus Juul-Olsen, det nye udspil sådan her:

”Et helt essentielt tiltag for den globale rejsebranche, der generelt er bagud, når det handler om at implementere tiltag der kan være med til at bekæmpe klimaforandringer.

Når man tænker på, at rejsebranchen står for en ikke uvæsentlig del af det globale CO2-udslip, har rejseindustrien som helhed handlet alt for langsomt,”, siger Rasmus Juul-Olsen og tilføjer:

”Den gode nyhed er, at rejsebureauer og andre turismerelaterede virksomheder i fremtiden ikke kan undgå at omlægge deres forretninger til mere bæredygtige rejser – dels for at modvirke klimaforandringer, men i særdeleshed for at overleve og forblive konkurrencedygtige, ikke mindst på grund af kundernes voksende klimabevidsthed.”

Algoritmer og machine learning måler CO2-udslippet
I samarbejde med professionelle klimakonsulenter fra Storbritannien har Bookmundi udviklet en algoritme, der via maskinlæring og over 250.000 taggede datapunkter dynamisk beregner CO2-fodaftrykket for hver solgte pakkerejse, hedder der i pressemeddelelsen.

Algoritmen tager også den geografiske lokation i betragtning, da et 3-stjernet hotel i Frankrig for eksempel, ifølge Bookmundi, udleder mindre CO2 end et 3-stjernet hotel i Tyskland, Kina og så videre.

Når det samlede CO2-aftryk er beregnet, investerer Bookmundi i klimaprojekter rundt om i verden for at kompensere for CO2-udledningerne. Kompensationerne er i første omgang investeringer i projekter, der planter otte millioner træer i Colombia, opsætter solceller i Senegal, investerer i vindmøller i Indien og beskytter skovområder i Peru, står der i pressemeddelelsen.

”Ingen andre bookingportaler CO2-kompenserer for deres bookede pakkerejser, og kun meget få rejseselskaber gør det. Det skal vi have lavet om på,” siger Rasmus Juul-Olsen.

Relaterede artikler:

Disse 21 danske hoteller fik sidste år Green Key

Vi er ikke bekymret for at investere i kvalitetsturisme

Google Flights vil vise ”grønne” flyprissøgninger

Undersøgelse: Rejsebureauer ser nye forretningsveje