Dansk skirejsearrangør ramt af NIKI-konkurs

TURISME: Højmark Rejser har sat jagten ind på at finde erstatningsfly til sine kunder, efter det østrigske flyselskab NIKI gik konkurs onsdag i sidste uge. Det jyske rejsebureau ser lyst på situationen og forventer at finde en løsning.

I onsdags gik den ikke længere for NIKI, der i de sidste 15 år har transporteret tusindvis af danske skiturister til pisterne i Østrig. Det østrigske flyselskab måtte dreje nøglen om, og det har fået konsekvens for skirejsearrangøren Højmark Rejser og det langvarige samarbejde.

I omegnen af 8.000 danskere har denne vintersæson bestilt en rejse med Højmark Rejser, der indtil påske havde planlagt afgange med NIKI’s Airbus A321. Rejsebureauet har derfor fået travlt med at finde erstatningsfly til de mange skiturister.

”Vi kigger på andre flyselskaber til gæsterne, og det bruger vi al vores tid på i øjeblikket. At finde de alternativer, der skal til. Det ser positivt ud. Der er mange, der gerne vil hjælpe, og det er dejligt. Jeg kan ikke komme nærmere ind på navne eller antal selskaber, men vi har gode forhåbninger om at finde fly til alle kunderne,” siger John Brügmann, der er direktør hos Højmark Rejser, til standby.dk.

35 afgange fra tre byer
John Brügmann understreger, at skirejsearrangørens kunder ikke vil lide tab som følge af NIKI’s konkurs. En konkurs, som altså afslutter et langvarigt og stærkt samarbejde mellem den østrigske flyselskab og det danske rejsebureau.

”Vi havde ikke set konkursen komme. Vi er frygteligt kede af det. NIKI har været et fantastisk veldrevet og fint selskab, og de har gjort det rigtig godt. Vi har arbejdet sammen med dem i 15 år, så det er ikke bare nogen, vi har taget ned fra hylden for en enkelt sæson. Det er næsten en epoke, der er slut,” siger John Brügmann.

Højmark Rejser, der hører hjemme i Ringkøbing, skal finde erstatningsfly til en lang række flyvninger. Der er planlagt i alt 35 afgange fra København, Billund og Aalborg til Salzburg i perioden fra den 23. december til 24. marts, og der er omtrent én ugentlig flyvning fra hver by. Typiske rejsedage er lørdag og tirsdag. 14 afgange fra henholdsvis København og Billund samt syv fra Aalborg.

En Airbus A321 med plads til cirka 210 passagerer skulle også i denne vintersæson have fløjet danskerne til Østrig, og det er endnu uklart, om erstatningsfly vil have samme størrelse, eller om der skal finde ekstra kapacitet i form af flere fly.

Samme afrejsedatoer
Ud over flyvningerne til Salzburg har Højmark Rejser solgt skirejser fra København og Hamborg til Innsbruck. Her er der dog ikke tale om fuld charter; skirejsearrangøren har i stedet et vist antal pladser på flyene. Én ugentlig afgang fra begge byer. I alt 11 afgange fra København og 14 fra Hamborg.

Når Højmark Rejser efter forventningen finder erstatningsfly, vil afrejsedatoerne være de samme, men der kan ske ændringer i afrejsetidspunkterne, lyder meldingen.

De kunder, der skal afsted den 23. og 30. december blev skriftligt orienteret onsdag aften få øjeblikke efter NIKI’s konkurs. Næste information tilgår Højmark Rejsers kunder på onsdag klokken 12.

 

Relaterede artikler:

Stigende salg af skirejser

Aalborg Lufthavn får skirute

Team Benns Ski lander i Højmark Rejser

x

Læs Også

American Express GBT køber HRG

American Express GBT er på vej til at blive endnu større, idet man overtager britiske Hogg Robinson Group (HRG) og styrker dermed også tilstedeværelsen i Norden.

Konkurs i rejsebranchen

Dansk rejsebureau er erklæret konkurs. Rejsegarantifonden frygter tab på cirka 3,2 millioner kroner. Det er årets første konkurs i den danske rejsebranche.

Aflyst rejse dyr for forbrugeren

Et rejsebureau måtte tage 80 procent af rejsens pris som vederlag, da forbrugeren afbestilte turen. Det har Pakkerejse-Ankenævnet afgjort.

Primera Holidays åbner i UK

Den skandinaviske rejsearrangør Primera Holidays etablerer nu et rejsebureau i Storbritannien.

Over 50 udstillere til USA Travel Show 2018

Den største USA-workshop i Skandinavien for rejsebranchen afvikles 5. marts i København. USA er største oversøiske destination for danske rejsende.

Virksomheder bør opdatere rejsepolitik

Stort erhvervsrejsebureau anbefaler offentlige og private virksomheder med rejseaktiviteter for over 350.000 kroner om året regelmæssigt at revurdere deres rejsepolitik.