Den danske golfstjerne Thorbjørn Olesen havde ikke nogen heldig flyvning med British Airways fra Nashville til London, hvor BA benytter B787 Dreamliners på rute. (Arkivfoto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Dansk sportsstjerne anholdt efter BA-flyvning

Danmarks i øjeblikket bedste professionelle golfspiller, Thorbjørn Olesen, blev anholdt efter landing med British Airways fra USA til London Heathrow.

Den danske golfstjerne Thorbjørn Olesen forulempede angiveligt under flyvningen fra Nashville til London Heathrow flere passagerer og tissede på gulvet, skriver Ekstra Bladet på sin hjemmeside

Ekstra Bladet citerer de britiske aviser The Sun og The Independent for i dag, torsdag, at skrive at Thorbjørn Olesen blev anholdt i mandags af politiet i Heathrow efter flere episoder på et British Airways-fly fra Nashville i USA.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Thorbjørn Olesens agent, Rory Flanagan, samt det danske sportsmanagement-firma F. Reklame, der repræsenterer Olesen i Danmark.

Ifølge The Sun og The Independent fløj Olesen fra USA til Storbritannien på First Class med kollegaen og vennen Ian Poulter, efter de havde deltaget i en golfturnering i Memphis.

Ifølge The Sun råbte Thorbjørn Olesen af andre passagerer og personalet. Det gik blandt andet ud over en kvindelig passager, der angiveligt blev udsat for et overfald af seksuel karakter. Efterfølgende tissede danskeren i en af flyets mellemgange.

Bekræftes af politiet
Metropolitan Police bekræfter over for Ekstra Bladet, at man mandag arresterede en 29-årig mand i Heathrow:

”Mandag anholdt politiet en 29-årig mand på et fly mistænkt for seksuelt overfald, mens han påvirket af alkohol var passager på flyet og afviste at rette sig efter personalets anvisninger,” oplyser politiet til Ekstra Bladet.

Gareth Lundy fra British Airways’ presseafdeling skriver i en mail til Ekstra Bladet blandt andet: ”Den slags opførsel vil ikke blive tolereret.”

Minder om sag om dansk skuespiller
Sagen med Thorbjørn Olesen leder tankerne tilbage til 1988, hvor den nu afdøde danske skuespiller Ole Thestrup i en kæmpe brandert, også ombord på et British Airways-fly, skabte store problemer.

Boeing B747’eren var på vej fra London Heathrow til Los Angeles; undervejs blev Ole Thestrup stærkt beruset, højrøstet, truende og insisterede på at ryge om bord. Hans opførsel fik flyets kaptajn til at beslutte at sikkerhedslande jumbojetten i canadiske Calgary, hvor danskeren blev overgivet til politiet i lufthavnen.

Ole Thestrup blev idømt en mægtig bøde og tre måneder i et åbent fængsel i Canada, hvor han afsonede 43 dage, skrev Berlingske blandt andet i nekrologen om Ole Thestrup.

Sidste måned gik det galt for en anden dansk flypassager. En dansk kvinde ville ikke følge anvisninger fra SAS’ kabinepersonale på et fly i en græsk lufthavn og åbnede et af flyets døre, hvorved evakueringsslisken blev udløst og flyet måtte blive på den græske charterdestination til næste dag.

SAS oplyste kort efter til STANDBY.dk, at man vil sagsøge kvinden for sine udgifter og at hun ikke mere var velkommen ombord på SAS’ fly. Se link til historien herunder.

Relaterede artikler:

Flypassager får karantæne på livstid og kæmpe regning

Voldelig dansk SAS-passager kan ende i retten

Bokser forhindrer mulig flykapring