Dansk trekløver i front i ny stor hotelkoncern

Vagn Sørensen.

Vagn Sørensen, formand for Scandic hotellerne med opkøb af 72 Rica-hoteller, heraf 65 i Norge.

HOTELLET: Med 223 hoteller bliver Scandic/Rica størst i Norden. Formanden er dansk, koncernchefen er dansk og adm. direktør i Danmark er dansk, uden at der af den grund skal gå nationalitetsfølelser i fusionen, mens man venter på konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Det var en artig overraskelse, at Scandic Hotels efter flere måneders forhandling i går kunne meddele, at Rica Hotels 72 hoteller – mange af den på meget spændende steder i Norge – er købt og inden længe bliver til Scandic-hoteller. Som på den måde kommer op på 223 hoteller i Norden.

Formand er direktør Vagn Sørensen, også kendt som tidl. SAS direktør og nu bl.a. formand for FL Schmidt og TDC. Koncernchefen er også en god bekendt af dansk hotelbranche, nemlig Frank Fiskers, og adm. direktør for de danske Scandic-hoteller er Jens Mathiesen.

”Vi er da både glade og spændte på udviklingen, der har skabt så mange muligheder,” siger Jens Mathiesen til standby. dk.

”Nu går en masse procedure i gang. Vi bliver stærke i Norge, og vi vil vise danskerne, hvor mange muligheder de har med Rica-hotellerne. Modsat vil vi også gennem den nye kæde lære nordmændene endnu mere om vore danske hoteller. Kort sagt være med til at præge rejselivet i hele Norden.”

”Brandskiftet med navneændringer vil først starte, når opkøbet er godkendt af konkurrencemyndighederne. Hvordan med tidshorisonten? ”

”Det kan da godt være, at der er enkelte byer, hvor man synes, at vi får en for dominerende indflydelse, men det er langtfra sikkert. Myndighederne har maksimalt 70 arbejdsdage, men vi håber og tror, det kommer til at gå hurtigere,” slutter han.

Rica-hotellerne er meget lidt kendte i Danmark, men har haft et samarbejde med Arp Hansen-kæden. Det må af gode grunde anses for at være forbi.