Dansk turistboom i Sverige

Ifølge Dagens Nyheter viser de seneste tal fra det svenske statistiske kontor at flere og flere danskere holder ferie i Sverige. Det er tydeligst i det sydlige og vestlige Sverige, hvor overnetningsstederne melder om rekord-besøg af nordmænd og danskere, skriver epn.dk.

 

Halland, der ligge lige nord for Skåne, en stigning på 107% i perioden januar til april med hensyn til danskere, som overnattede, hvilket bragte antallet op på 4.776. I Jönköping i Småland var væksten i samme periode 98% og bragte overnatningstallet for danskerne op på 22.835.

 

Også i lenene Kronoberg, Gotland, Blekinge og Skåne er der en lignende tendens og VisitSweden mærker en stigende interesse fra turister, som ønsker sig familievenlige og nære feriedestinationer.

 

Thomas Brühl fra VisitSweden fortæller, at salget går godt i Danmark og Norge, mens det går relativt dårligt i for eksempel Spanien. Det var ventet, for i perioder med lavkonjunktur rejser folk kortere, så derfor har man satset sin markedsføring på det nære udland.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.