Danske AK Techotel lancerer nu også sit Picasso Digital i Storbritannien. Systemet bruges allerede af cirka 1.000 hoteller i Danmark, Sverige, Norge, Irland og Østrig. Illustration via AK Techotel.

Danske AK Techotel udvider med filial i London

Det danske IT-firma AK Techotel med hotelbookingsystemet Picasso er nu også på det britiske marked, så hoteller hér kan bruge Picasso Digitals hotel-, konference- og restaurant-løsninger.

Danske AK Techotel, der udvikler digitale hotel- og restaurantsystemer og allerede er på en række udenlandske markeder, lancerer nu også sit Picasso Digital i Storbritannien. Systemet indeholder blandt andet den digitale assistent Mona AI, der allerede bruges af cirka 1.000 hoteller i og uden for Danmark, oplyses det.

London er trods Brexit stadig et at verdens bedste hotelmarkeder, og det er AK Techotel nu også en del af. De første hoteller i London med Picasso Digital er koblet op, skriver AK Techotel i en pressemeddelelse.

AK Techotel er det internationale firma bag det cloudbaserede hotelsystem Picasso Digital, der allerede har virksomheder i Danmark, Sverige, Norge, Irland og Østrig med foreløbig næsten 50 medarbejdere. UK-afdelingen styres af engelske Alistair Brown, han er tidligere chef for den irske afdeling af Techotel.

”Mere tid til hotelgæster”
Klaus Ahrenkilde, administrerende direktør for Techotel, siger i pressemeddelelsen: ’Det er dejligt at være med til at digitalisere hotelbranchen, og frigive mere tid til service af gæsterne.”

AK Techotel har gennem årtier udviklet, solgt og serviceret avancerede digitale løsninger til hoteller og restauranter, oplyses det. Blandt disse er også CRM (Customer Relationship Management) for individuelle hoteller og hotelkæder.

Selv kalder AK Techotel sit Picasso Digital-program for ”verdens mest digitale hotelsystem,” med den virtuelle robot Mona AI indbygget i systemet.

AI-robotten Mona beskrives som en virtuel assistent, der kan arbejde med hotellets personale, eller alene, og udføre de fleste funktioner i hotelreceptionen og back office. Mona digitaliserer mange funktioner: Forudbetaling, postering, energistyring, tildeling af rum, nøgleudlevering, mobil check-in og check ud, regninger og mobil POS.

Picasso Mobile POS er AK Techotels nye applikation, der kører på en såkaldt portable device – iphone/smartphone eller tablet/ipad. Med den kan restaurantens tjenere ved bordet modtage gæsternes ordrer. De klikkes ind i systemet og sendes direkte til køkkenet. Picasso Mobile POS indeholder også kreditkortbetaling på mobilen – dermed kan tjeneren ved bordet tage imod betaling på kort via appikationen.

 

Relaterede artikler:

Best Western kobles til nyt hotelbookingsystem

Robotter kan overtage titusindvis af hoteljobs

“Hvis hackerne vil ind, kommer de ind”