Den danske rejsebranche blev forleden inviteret på schweizisk kogekunst på den schweiziske ambassade. Foto: Switzerland Tourism

Danske rejsebranchefolk smagte schweizisk kogekunst

Den schweiziske ambassadør inviterede den danske rejsebranche til smagsprøver på schweizisk kogekunst og vin som en del af ambassadens initiativ Open Embassy.

53 danske journalister og rejsebranchefolk fik gang i smagsløgene torsdag den 30. august, da den schweiziske ambassadør i Danmark inviterede indenfor – eller rettere udenfor – til smagsprøver.

Arrangementet blev afholdt i ambassadens have med udsigt til Øresund, og åbne telte sørgede for at holde den silende regn på behørig afstand fra deltagerne. Undervejs fik deltagerne smagsprøver på både mad og vin, og der blev oplyst om Schweiz som kulinarisk rejsemål. Eventet var arrangeret i samarbejde med den schweiziske ambassade i Danmark og Switzerland Tourism.

Maden blev tilberedt af den schweiziske mesterkok Chris Züger, der grillede både fisk-, okse- og svinekød, ligesom han også sørgede for artiskokker, rodfrugter og salatblade a la den schweiziske metode ”feuerring”. Genève-producenten La Cave de Genève stod for både rød- og hvidvin, rosé og mousserende vin.

Dansk “hygge” i regnvejr
Også den schweiziske kok Christian Paradidi fra Radisson Collection Royal Hotel i København deltog i arrangementet. Han sørgede for desserten i skikkelse af en schweizisk crème brûlée og den klassiske lagkage ”Zuger Kirschtorte”, der indeholder lag af nøddemarengs, svampet kage og kagecreme og kirsebær-brandy.

”Den schweiziske kok og vinproducent samt de mange glade gæster gjorde det til en af vores mest vellykkede events hidtil. Dagen var indbegrebet af dansk “hygge”; på trods af – eller måske endda på grund af – det våde vejr,” siger Benedikt Wechsler, der er schweizisk ambassadør i Danmark.

Arrangementet på den schweiziske ambassade. Foto: Switzerland Tourism

Senere på dagen deltog yderligere 180 gæster i eventen ”Taste the Swiss design” som en del af Copenhagen Cooking & Food Festival. Her kunne helt almindelige danskere ligeledes stifte bekendtskab med schweizisk mad og vin.

Arrangementet på den schweiziske ambassade var en del af initiativet Open Embassy, der skal være med til at udvikle kendskabet på tværs af Danmark og Schweiz.

 

Relaterede artikler:

Schweiz viste flaget i Danmark

Schweiz forbyder bookingportalers prisklausuler

Flyselskab fra Schweiz flyver ny SAS-rute