Australien indtager førstepladsen på top ti-listen. (Foto: Tourism Australia | Facebook.com | PR)

Danskere foretrækker at vinterbade i udlandet

De fleste danske respondenter svarer i en undersøgelse, at de helst vil vinterbade under varme himmelstrøg, men mellem de eksotiske rejsemål optræder også et enkelt skandinavisk land.

I løbet af COVID-19-pandemien blev det populært at vinterbade herhjemme, men for de fleste er det formentlig ensbetydende med, at man tager ned til den lokale strand eller badeanstalt og hopper i det kolde og salte vand.

YouGov har dog gennemført en undersøgelse på vegne af Norwegian Cruise Line, hvor analyseinstituttet har spurgt respondenter i Danmark, Sverige og Norge om, hvor de helst ville tage en dukkert i løbet af vinteren, hvis hverken pengepung eller geografi var en begrænsning.

Det oplyses, at undersøgelsen er foretaget ved, at man via internettet har stillet en række spørgsmål til 1021 danske mænd og kvinder, hvis alder er fra 18 til 65 år og derover.

En overraskelse på top ti
Top ti-listen over de destinationer, som de adspurgte har valgt, er især præget af rejsemål, hvor vejret traditionelt set er godt, og vandet er lunt.

På førstepladsen finder man Australien. 40 procent af de adspurgte danskere svarer, at de allerhelst vil vinterbade her, mens 39 procent foretrækker det Caribiske øhav. 37 procent vil helst have en dukkert på Bali, og Kanarieøerne i Atlanterhavet indtager med 35 procent en fjerdeplads på listen.

I undersøgelsen svarer 35 procent, at de gerne vil bade på Hawaii, men en kende overraskende er det formentligt, at 27 procent har svaret, at de helst ville vinterbade i Danmark. Det resulterer i, at hjemlandet kommer på en delt sjetteplads sammen med Florida.

I tillæg hertil vil 24 procent gerne en tur til Thailand og Fransk Polynesien, mens 19 procent ville foretrække en at gå i vandet i henholdsvis Egypten eller på Maldiverne.

Ønsker at føle sig tryg
YouGov har også stillet en række spørgsmål, der relaterer sig til andre dele af rejseoplevelsen. 44 procent af danskerne har svaret, at de vælger deres rejsemål ud fra, hvor der er godt vejr, sol og varme, mens 42 procent også vægter, at der er muligheder for at spise og drikke godt på destinationen.

Respondenterne i undersøgelsen mener derudover, at sikkerheden på destinationen også spiller en rolle, og 36 procent svarer i den forbindelse, at en følelse af tryghed har indvirkning på deres valg af rejsemål.

Instituttet har ligeledes spurgt til hvilke faktorer, der påvirker de adspurgtes humør, når de tager til udlandet. 44 procent svarer, at de personer, som man rejser sammen med, har den største betydning, ligesom det ifølge 37 procent løfter humøret at opleve nye lande, kulturer og byer.


Relaterede artikler:

SAS og Tyskland topper hos ”ansvarsfulde rejsende”

Sådan rejser de 18-24-årige fra Norden

Her er danskernes foretrukne feriemuligheder