Flugt fra vinterens kulde. Foto: Spies.

Danskerne flygter fra kulden

DMI melder om sibirisk kulde, snefygning og isglatte veje og det har fået danskerne til at flygte mod varmere lande. Det har sat ekstra pres på rejsebureauerne, der ikke kan følge med.

Hos Bravo Tours er trafikken på hjemmesiden steget med 23 procent i forhold til samme tid sidste år: ”Vi har rygende travlt. Vejret er lige ved at have slået os ud. Desværre er udbuddet meget begrænset. Der er ikke mange pladser tilbage, for alle var i forvejen træt af det danske vejr. Så vi har travlt – også sammenlignet med sidste år”, siger Sidsel Nordestgaard, kommunikationschef i Bravo Tours til bt.dk.

Apollo Rejser genkender problemet: ”Vi har de seneste måneder haft større efterspørgsel. Det gør så, at vi ikke har mange rejser tilbage, og mange må gå forgæves. Der er ikke meget at vælge mellem, men mange kontakter os alligevel, siger Glenn Bisgaard, kommunikationschef i Apollo.

Ud af ‘kummefryseren’
Pressechefen fra TUI, Christian Grandjean, kan fortælle om et begrænset udvalg på grund af en stor efterspørgsel: ”Danskerne prøver at slippe ud af ’kummefryseren’, og vi mærker stor interesse for afbudsrejser lige nu. Vi oplever også en større interesse for at komme afsted inden for den næste måned. Efterspørgslen medvirker til, at vores udvalg er begrænset”, siger han til bt.dk.

Det kolde vejr har også positiv indflydelse hos Spies, der ligger foran salget af rejser i forhold til samme tid sidste år: ”Mange kommer til os, men problemet er bare, at der er udsolgt. Vi har kun 300 pladser tilbage til marts, hvilket er meget få, når man tænker på, at vi tilbyder over 15.000 rejser om måneden. Specielt bornholmerne, som er ved at drukne i sne, vil gerne afsted til de varme lande lige nu”, lyder det fra Torben Andersen, kommunikationschef i Spies.

Relaterede artikler:

Mest for pengene i vinterferien

Vinterferien går til sol og varme

Flere rejser denne vinter vil gå sydpå