Danskerne glade for priskrig i luften

Det er nærmest blevet en vane for de store indenrigslufthavne som Aalborg og Karup måned for måned at melde om betydelig vækst i indenrigstrafikken. Senest kunne Karup Lufthavn melde om en passagervækst i juni på 99,3% sammenlignet med samme måned sidste år.

 

De voldsomme stigninger i passagertallene hænger sammen med den skarpe konkurrence på ruterne, og danskerne er glade for ’luftkrigen’, som er med til at presse priserne i bund. 84% synes, den øgede konkurrence er ’positiv’ eller ’meget positiv’.

 

Den altoverskyggende årsag skal findes i prisen.  Undersøgelsen viser, at 76% angiver, at ’flybilletterne er blevet billigere’ som den væsentligste årsag til at flyve mere. Et andet argument er tidsfaktoren, som for hver femte dansker er det vigtigste. 19% svarer, at de vil flyve mere indenrigs, fordi det er nemt og hurtigt.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.