Foto: Gjensidige

Danskerne har rejst dyrere end de plejer

Coronakrisen besværliggjorde sidste års ferie, så i år har danskerne taget revanche og brugt flere penge på sommerferien, viser tal fra Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Juli er traditionelt højsæson for at tage på ferie i udlandet, men efter corona-krisen besværliggjorde sidste års sommerferie, har danskerne i år taget revanche og brugt flere penge på sommerrejsen.

Tal fra Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring viser, at danskernes gennemsnitlige rejse i højsæsonen 2021 var 20 procent dyrere end den tilsvarende i sommeren 2019.

Mens en gennemsnitlig rejse blandt Gjensidige og Goudas kunder i 2019 kostede cirka 12.500 kroner, kostede den i år omkring 15.000 kroner. Den store stigning i rejsepriser kan der være flere årsager til ifølge direktør i Gouda, Dan Kjølhede Laursen.

Opsparet rejselyst
”Mange danskere har opsparet både midler og lyst til at rejse, der gør, at de investerer mere i sommerrejsen i år. Derudover ser vi også, at folk booker rejser tættere på afrejsetidspunktet, og det gør typisk rejserne dyrere,” siger Dan Kjølhede Laursen.

Stigningen i den gennemsnitlige rejsepris bliver bakket op af en befolkningsundersøgelse fra Kantar Gallup, som er foretaget for Gjensidige og Gouda. Her har knap hver fjerde dansker inden sommerferien svaret, at de forventede at deres næste rejse blev dyrere end det, de normalt brugte.

Flere forsikrer sig
Men det er ikke kun selve rejsen, der er blevet dyrere i år, for salget af tilvalgsprodukter som afbestillingsforsikringer er også steget, og det er en positiv tendens ifølge Dan Kjølhede Laursen.

”Når situationen ude på mange af de populære rejsedestinationer er anderledes end normalt, er det positivt at se, at danskerne husker at gardere sig mod uforudsete hændelser. Den tendens håber vi fortsætter, fordi det gør processen ved afbrudte eller aflyste rejser nemmere,” siger direktør i Gouda Rejseforsikring, Dan Kjølhede Laursen.

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i juni 2021 blandt 1025 repræsentativt udvalgte danskere.

 

Relaterede artikler:

EU’s Forbruger Europe klar med råd til rejselystne

VisitDenmark: Øget rejselyst på nærmarkederne

Ny analyse af første turismeår under coronakrisen