Danskerne holder fast i Tunis

 

Tunesien får 17 pct. af sine indtægter fra turisme. Arkivfoto

Tunesien får 17 pct. af sine indtægter fra turisme. Arkivfoto

CHARTER: Næsten ingen rejsende hos Bravo Tours har benyttet sig af et tilbud om at bytte til andet rejsemål efter terrorangreb med dybt alvorlige følger. De sidste seks pladser blev solgt i går, og der er udsolgt til weekenden.

Allerede i februar begyndte Bravo Tours at flyve charter til Tunis, og de mange dræbte og sårede, som på det nærmeste har fået krydstogtskibene til at flygte, kunne have haft samme konsekvens for flyvning fra Danmark.

”Men det har det ikke haft, ” siger adm. direktør Peder Hornshøj og fortæller, at weekendens fly nu er udsolgt på lørdag. Da der ikke er kommet den alvorlige advarsel mod at rejse til landet fra Udenrigsministeriet, er der ikke noget rødt kort og derfor kan trafikken fortsætte. Til gengæld kan gæsterne heller ikke fortryde og få indbetalte beløb tilbage.

”Vi har prøvet at administrere ved at tilbyde ændring for 25 procent af rejsens pris og ellers lade de normale afbestillingsregler gælde. Det er der stort set ingen, der har benyttet sig af. Alle har valgt at tro på, at det er sikkert nok, og at Tunesien har styr på områderne. Vore gæster bor også 200 km fra selve Tunis, ” fortsætter han.

Tunesiens præsident har handlet hurtigt og afskediget en række politichefer i hovedstaden og sat ekstra vagter op, ligesom man lynhurtigt igen har forsøgt at åbne Bardo Museet, der blev så hårdt angrebet af terroristerne.

Krydstogtskibene har alle annulleret anløb de kommende måneder, nogle i hele sæsonen. Det er i sig selv et hårdt slag for landets turisme, som har 17 procent af sine indtægter fra turismen. Heraf en stor del fra krydstogtskibene og deres ofte velhavende passagerer.