Én ud af tre danskere har planlagt en udlandsrejse i denne sommer, til efteråret, vinter eller næste forår, viser ny undersøgelse. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Danskerne køber ekstra rejseforsikring

Frygten for uforudsete corona-udfordringer ses i salget af afbestillingsforsikringer, viser tal fra Gouda Rejseforsikring, der sidste måned tredoblede salget af disse forsikringer.

Med test og coronapas ved hånden kan danske familier igen rejse udenlands på sommerferie. Men coronapandemiens fortsatte usikkerheder har gjort, at flere danskere end tidligere investerer i afbestillingsforsikringer. Det skriver Gouda Rejseforsikring i en pressemeddelelse.

Gouda Rejseforsikring solgte i juni tre gange så mange afbestillingsforsikringer som i juni 2019, sommeren inden corona-krisen udbrød.

Direktør i Gouda Rejseforsikring, Dan Kjølhede Laursen, siger: ”Vi ser stigningen som et tegn på, at der er et opsparet rejsebehov hos mange danskere, men samtidigt at folk altså vil sikre sig, at de bliver kompenseret, hvis de bliver forhindret i at rejse, eller der skulle opstå uforudsete udfordringer undervejs på rejsen.”

To ud af tre danskere har ikke planlagt udlandsrejse
I en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige og Gouda Rejseforsikring i juni blandt 1.025 repræsentativt udvalgte danskere, svarer kun cirka hver tredje dansker, at de har planlagt en rejse til udlandet i løbet af i år.

Til undersøgelsens spørgsmål: ”Har du allerede planlagte rejser til udlandet i resten af 2021 og 2022,” svarede 68 procent nej. 16 procent svarede, at de skal rejse denne sommer, ni procent til efteråret, seks procent til vinter og fem procent havde planlagt en udlandsrejse til næste forår.

Men der bliver brugt flere penge på udlandsferierne i år, siger Dan Kjølhede Laursen.

”Ud fra de rejseforsikringer, vi sælger, kan vi se, at rejserne i juni i år er cirka 35% dyrere, end de var i samme måned i 2019. Det kan der være flere grunde til, men det kan tolkes som om, at vi har et behov for lidt større og dyrere oplevelser denne sommer, og at der er blevet gemt midler til at kunne rejse for i de enkelte familier,” siger Gouda-direktøren.

Kunder med afbestillingsforsikring med corona-dækning hos Gouda Rejseforsikring er dækket, hvis deres rejse ikke kan gennemføres grundet corona-hændelser, og hvis rejsen blev bestilt, mens destinationen var gul eller grøn ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledninger, oplyser Gouda.

Relaterede artikler:

Specialistselskaber ikke med i test af rejseforsikring

EU’s Forbruger Europe klar med råd til rejselystne

Europæiske ERV udvider dækning til orange lande