Danskerne tilbage til Vinter-Sverige

vinter sverigeDe svenske skidestinationer har stor vækst i antallet af danskere, der skal til Sverige og stå på ski til vinter. Ikke siden 2010 har der været så mange danske skibookinger.

Væksten skyldes formentlig en blanding af endnu bedre faciliteter, masser af sne de foregående år, den lave svenske kronekurs og ny optimisme efter den økonomiske krise.

På destinationer som Kläppen og Idre Fjäll er antallet af danske bookinger øget med henholdsvis 16 og 23 procent I forhold til sidste år.

”Vi skal tilbage til 2010 for at finde så gode bookingtal. Vi har allerede nu booket 40% af vintersæsonen, og hver tredje booking er dansk,” fortæller Magnus Noppa fra Kläppen.

”Specielt de populære skidestinationer i Sälen har de seneste år haft rigtig meget sne. Der er investeret store summer i nye anlæg, lifte, hoteller og hytter. Og samtidig er de blevet bedre til at markedsføre sig over for danskerne med meget bedre samarbejder med de danske rejsebureauer,” siger Anna Kron Boysen fra VisitSweden.

”Den svenske kronekurs er igen meget lav, så danskerne får mere for pengene, og det giver selvsagt de svenske destinationer en fordel i forhold til andre ski-lande. Så vi forventer, at mere end 100.000 danskere tager på skiferie i Sverige i år.”

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.