Fra mandag den 8. juni sejler Canal Tours igen i Københavns Havn. Normalt har selskabet 17 kanalbåde, i første omgang startes der med blot én. Arkivpressefoto fra Strömma.

“Sommeren bliver et blodbad”

Normalt sejler Canal Tours med 17 både i Københavns Havn – på mandag sejles der igen, i første omgang med én båd. ”Sommeren bliver et blodbad, 80 procent af vores gæster er normalt udenlandske turister,” siger direktøren.

På mandag, den 8. juni, begynder svenske Strömma igen at sejle med sit selskab Canal Tours i Københavns Havn; Baadfarten nord for København på Lyngby Sø, Bagsværd Sø, Furesøen og Vejlesø sejler på ny fra 9. juni.

På et normalt år har Canal Tours, der hører under svenske Strömma, cirka 800.000 sejlende turister i sine 17 kanalbåde i Københavns Havn. 80 procent er udenlandske turister, og kun få af dem kommer ikke i år.

”Det bliver et blodbad denne sommer. Og det er svært at finde ud af, hvilke regler der gælder,” siger Mads Vestergaard Olesen, administrerende direktør i Danmark for Strömma, der driver Canal Tours og Baadfarten samt sightseeingbusserne i København til STANDBY.dk

Canal Tours begynder på mandag med én båd, den åbne, eldrevne ”Den grimme Ælling” med plads til 167 passagerer. Der startes med maksimalt halv kapacitet, så gæsterne føler sig godt til pas.

Kommer der nok gæster, indsættes flere af de 17 kanalbåde. Der bliver også tilbudt temacruises i Københavns Havn som for eksempel jazzcruises. ”Det er en forandret virkelighed, man skal godt nok tænke kreativt,” siger Mads V. Olesen.

Sejler under særlige forhold
Canal Tours har gjort klar til at sejle under særlige forhold i forbindelse med coronakrisen.

”Men der er ingen særskilt regulering for os. Vi har spurgt sundhedsmyndighederne, der sagde at det ikke var en sundhedsfaglig vurdering, men en politisk beslutning. Vi spurgte politiet, men de ville ikke godkendte enkeltstående områder. Vi har så talt med vores brancheorganisation, Dansk Industri, der siger, at der ikke er nogen restriktioner for en virksomhed som vores,” siger Mads Vestergaard Olesen.

Når Canal Tours stævner ud, vil man hele tiden tilbyde et ledigt sæde mellem passagerer, der ikke sejler sammen. Der er mandskab der skal oplyse passagererne om at de skal holde afstand, der er håndsprit til besætning og passagerer og afspritning af sæderne, afstandsmarkering ved billetlugerne og så videre i forbindelse med den lidt over én time lange rundtur i havnen.

På et normalt år har Strömma omkring en million gæster indenfor sine tre forretningsområder, de 800.000 sejler med Canal Tours, hvor af 80 procent er udenlandske turister, resten er danskere. Strömmas øvrige gæster sejler med Baadrundfarten eller kører med sightseeingbusserne, som der er 20 af, i København, men de er indtil videre lukket på ubestemt tid.

I alt har Strömma cirka 160 medarbejdere, næsten alle er hjemme på lønkompensation.

Relaterede artikler:

Dansk turisme skælder ud over 6-dages regel

Fase 3 genåbner også forlystelsesparker

28.000 kroner for en uge i yacht i Danmark