De dansk Vestindiske Øer partner med Royal Caribbean

Allure of the SeasCRUISE: Verdens næststørste krydstogtrederi knytter sig tættere til Virgin Islands over den kommende ti årige periode

Snart er det 100 år siden, at Danmark solgte de tre vestindiske øer St. Thomas, St. Croix og St. Jan til USA for 25 mio. dollars. Om det nogensinde har været en god forretning for USA er tvivlsomt, men de senere år er især St. Thomas blevet et attraktiv krydstogtmål, bl.a. takket være det kajanlæg, ØK byggede, inden det blev solgt til lokale købere.

Nu og da kan det knibe med plads til de mange skibe, og derfor kan det være en god ide at sikre sig. Det har Royal Caribbean naturligvis været opmærksom på og har i flere år forhandlet om en samarbejdsaftale.

Den er nu kommet i hus og træder i kraft senere i år. Den gælder bl.a. fælles markedsføring af øerne, og RCCL garanterer et vist minimum af passagerer hvert år. Samtidig har rederiet accepteret at betale en passagerafgift, som skal gå til udbygning af havn og faciliteter for turismen på St. Croix.

I forvejen er RCCL en af de største krydstogtkunder, især til St. Thomas bl.a. med verdens to største krydstogtskibe Oasis og Allure, som kræver et meget stort kajanlæg og terminaler for at kunne opfylde kravet til handling, når de ankommer med mere end 5.000 passagerer om bord.