Cornelia Golf Resort and Spa i Tyrkiet.

De gladeste og sureste ferierejsende

Danmark kommer ind på en plads som nummer syv blandt verdens sureste ferierejsende i en global undersøgelse, der er gennemført af RewardExpert.

Undersøgelsen viser, at de tre lande med de gladeste ferierejsende er Rusland, Serbien og Libanon, mens de tre sureste er Spanien, Irland og Island.

For at finde frem til de sureste og gladeste rejsende på globalt plan har RewardExpert benyttet data fra næsten 3,5 millioner bedømmelser af 13.000 hoteller i 70 lande af borgere fra 83 lande.

Medstifter af RewardExpert Vlad Tyschuk: “Nogle opfatter franskmændene som stolte, tyskerne som alvorlige og japanerne som sirlige, men når man ser bort fra de subjektive bedømmelser og holder sig til statistikken, hvordan ser det så ud?”

Rusland gladest
Undersøgelsen viser, at det land, der har de gladeste ferierejsende er Rusland, hvor ikke mindre end 46,16 procent af 70.775 bedømmelser giver fem stjerner til deres hoteller. Det alene placerer Rusland på en sjetteplads, mens placeringen som nummer ét kommer af, at kun 4,99 procent bedømte deres ophold til kun én eller to stjerner.

På andenpladsen kommer Serbien, hvilket især kommer af, at blot 7,10 procent bedømte deres hoteller med én og to stjerner.

Libanon indtog tredjepladsen blandt de ’glade’ lande med 45,69 procent femstjernede anmeldelser og blot 7,8 procent bedømmelser på én og to stjerner.

Spanien surest
I den anden ende kommer Spanien ind på en førsteplads, hvor 11,73 procent bedømmer deres hoteller som én- eller tostjernede, mens de er i bund med at uddele fem stjerner til hotellerne uden for deres eget land.

På andenpladsen blandt de sure ligger Irland, som vurderer én eller to stjerner til 11,97 procent af deres 53.429 bedømmelser.

Blandt islændinge, der kom ind på en tredjeplads blandt de sure lande blev 11,13 procent af de besøgte hoteller vurderet til én eller to stjerner.

På de følgende pladser blandt ’sure’ lande kommer Italien, Bulgarien og Zimbabwe og på en plads som nummer syv altså Danmark.

I beskrivelsen af Danmark skriver RewardExpert med henvisning til Søren Kierkegaard, at danskerne ikke har behov for at være filosoffer for at opleve en betydelig stigning i begrebet angst. Ud af 16.512 bedømte hoteller bedømte danskerne de 1.800 til én eller to stjerner. Danmark var samtidig på andenpladsen med trestjernede hoteller, mens bedømmelsen med fem stjerner beskrives som ’mere sjælden end solskinsdage i København’.

På de tre sidste pladser i Top 10 over ’sure’ lande kommer Tyrkiet, Iran og Litauen.

I den anden ende blandt de ’glade’ lande kommer efter Rusland, Serbien og Libanon på de tre første pladser, Australien som nummer fire, fulgt af Hviderusland, Israel og Georgien, mens Jordan, USA og Colombia indtager pladserne som nummer otte, ni og ti.

 

Relaterede artikler:

Danske hoteller forventer svag vækst

Forvirring om hotelstjerner

To nye femstjernede hoteller i København

x

Læs Også

Sølvbryllup i rejsebranchen

Til daglig er Bjørk og Peter Skieller henholdsvis travel manager i medicinalfirmaet ALK og Business Development Manager i Mangaard Travel Group – og i bestyrelserne for DBTA og DRF. Parret har netop fejret sølvbryllup.

Atter frisør i Københavns Lufthavn

Efter mange års fravær kommer der midt i august atter frisørsalon i lufthavnen – klipningerne tager 15 minutter og koster 299 kroner.

Rejsebranchen vil atter hjælpe indiske gadebørn

Til oktober har den danske udviklingsorganisation LittleBigHelp sin årlige galla på Copenhagen Marriott – til aftenens auktion er der allerede kommet de første bidrag fra den danske rejsebranche.

Carlsberg skænker alkoholfri øl i Stockholms skærgård

I Sverige er det forbudt at drikke alkohol og føre båd – så gennem sommeren sejler Carlsberg rundt i Stockholms skærgård og serverer øl uden alkohol.

VIP Lounge på toppen af Tivoli

Balanchine Loungen på toppen af Tivolis Koncertsal var torsdag rammen om Travelmedia Nordic VIP Lounge med deltagelse af topchefer i den danske rejsebranche. Se her billeder fra sammenkomsten.

De Berejstes Klub lander mange nye medlemmer

Efter den eksklusive forening med de store optagelseskrav gjorde indmeldelse mulig via sin opdaterede hjemmeside, har det givet stor fremgang i medlemstallet – der netop nu er på 539.