Stjernegaard Rejser på plads under Ferie for Alle i Messecenter Herning, foto: Lars Møller, MCH.

Debatmøde stiller skarpt på danske rejsemesser

Rejsemesserne er ved at få en renæssance; de tre største samler årligt cirka 100.000 besøgende – den 3. december sætter Danske Rejsejournalister ved paneldebat i København fokus på messerne.

Med omkring 100.000 årlige besøgende viser de tre primære rejsemesser i Danmark, at der er et publikum for dem. Men hvad er fremtiden for de danske rejsemesser? Det spørgsmål er overskriften for debatmøde 3. december i København, arrangeret af foreningen Danske Rejsejournalister.

I panelet på det nye Wakeup-hotel er chefen for Skandinaviens største rejsemesse, Ferie for Alle i Messecenter Herning, projektchef Anders Ladefoged Mortensen, chefredaktør Christian Adamsen fra rejsemagasinet Vagabond med den årlige Rejsemessen for Kvalitetsrejser i Øksnehallen og den mindre messe Aktie Ferie, også i København, samt salgs- og indkøbschef Jesper Ewald fra FDM Travel, der har sine egne publikumsmesser for rejser til såvel Nordamerika som Australien.

”Selvom den store rejsemesse i Bella Center lukkede for nogle år siden, tyder meget på, at rejsemesserne er ved at få renæssance. Rejsemessen for Kvalitetsrejser i Øksnehallen er en succes, det samme gælder Ferie for Alle i Herning. Ligeledes går det fint i Odense med Ferie-fritid messen – og Nyhavn Rejser og FDM Rejser arrangerer egne messer med stor tilslutning,” hedder det i indbydelsen til debatmødet den 3. december fra Danske Rejsejournalister.

100.000 til rejsemesser
Ferie for Alle i Messecenter Herning samler årligt omkring 60.000 besøgende, Rejsemessen for Kvalitetsrejser i Øksnehallen havde ved årets messe i sidste måned 17.500 gæster, mens den tredjestørste rejsemesse, Ferie-Fritid i Odense Congress Center, i år tiltrak 13.700 besøgende. Messen i Odense er den nyeste af de tre største, den afvikles næste år for 6. år i træk mellem 25–27. januar.

Den største rejsemesse, Ferie for Alle, holdes næste år i Messecenter Herning i weekenden den 22. til den 24. februar. 

Rejsemagasinet Vagabond havde i år premiere på nyskabelsen Aktiv Ferie i Lokomotivværkstedet i København. Den holdes næste år i weekenden 9-10. marts, premieren i april i år havde blot 1.500 besøgende.

Bella Center havde også feriemesse
I mange år havde København også en stor årlig feriemesse i Bella Center. Men den sidste Ferie og Fritid-messe i Bella Center blev holdt i 2014 og samlede 42.000 besøgende.

Der blev forsøgt etableret en mindre messe i København, kun med fokus på udlandsrejser, den blev afviklet to gange i Forum med turoperatøren Billetkontoret, rejsebureauet Inter Travel og Gouda Rejseforsikring som initiativtagere.

Relaterede artikler:

Atter stor tilslutning til rejsemesse

Atter over 60.000 besøgende til Ferie for Alle

Uklarhed ved rejseinvitationer kan føre til politianmeldelse

Odense på vej med ny stor rejsemesse