Delta vil ikke betale straftold for sine CSeries fly

Delta Air Lines CEO Ed Bastian understreger, at flyselskabet ikke vil betale nogen som helst ekstra told for købet af adskillige fly af CSerien hos Bombardier.

Med baggrund i en klage fra Boeing, har USA’s handelsminister Wilbur Ross bekendtgjort planer om en kommende straftold på 220% på importen fra Canada af flyene, der har mellem 100 og 150 sæder. Ifølge Boeing er priserne på flyene holdt kunstigt nede gennem ulovlig statsstøtte fra den canadiske regering.

Ed Bastian: ”Det er svært for mig at se, hvorfor Boeing bliver så vrede, når de ikke selv har produkter i den størrelsesorden. Det er mere end ti år siden, Boeing opgav at producere så’ små’ passagerfly”.

“Delta er verdens næststørste operatør af Boeings fly, så vi har stor interesse i at fastholde et godt forhold til den store amerikanske flyproducent og gennem vores brede netværk har vi måske et større samarbejde med Boeing en noget andet flyselskab”.

Han undrede sig også over regeringens holdning til den canadiske flyproducent og fastslog, at ’omkring halvdelen af delene til Bombardiers CSeries fremstilles i USA, hvor omkring 20.000 er beskæftiget med programmet, hvor Delta foreløbig har afgivet bindende ordrer på 75 fly for med denne mindre flytype at kunne dække endnu flere lufthavne i USA.

Airbus har været hurtig til at udnytte uenigheden mellem USA og Canada og har købt aktiemajoriteten af CSeries programmet. ”Airbus så flytypen som en mulighed, da der er tale om en ikke betjent niche, hos hverken Airbus eller Boeing”, slutter Ed Bastian.