Delta vil ikke betale straftold for sine CSeries fly

Delta Air Lines CEO Ed Bastian understreger, at flyselskabet ikke vil betale nogen som helst ekstra told for købet af adskillige fly af CSerien hos Bombardier.

Med baggrund i en klage fra Boeing, har USA’s handelsminister Wilbur Ross bekendtgjort planer om en kommende straftold på 220% på importen fra Canada af flyene, der har mellem 100 og 150 sæder. Ifølge Boeing er priserne på flyene holdt kunstigt nede gennem ulovlig statsstøtte fra den canadiske regering.

Ed Bastian: ”Det er svært for mig at se, hvorfor Boeing bliver så vrede, når de ikke selv har produkter i den størrelsesorden. Det er mere end ti år siden, Boeing opgav at producere så’ små’ passagerfly”.

“Delta er verdens næststørste operatør af Boeings fly, så vi har stor interesse i at fastholde et godt forhold til den store amerikanske flyproducent og gennem vores brede netværk har vi måske et større samarbejde med Boeing en noget andet flyselskab”.

Han undrede sig også over regeringens holdning til den canadiske flyproducent og fastslog, at ’omkring halvdelen af delene til Bombardiers CSeries fremstilles i USA, hvor omkring 20.000 er beskæftiget med programmet, hvor Delta foreløbig har afgivet bindende ordrer på 75 fly for med denne mindre flytype at kunne dække endnu flere lufthavne i USA.

Airbus har været hurtig til at udnytte uenigheden mellem USA og Canada og har købt aktiemajoriteten af CSeries programmet. ”Airbus så flytypen som en mulighed, da der er tale om en ikke betjent niche, hos hverken Airbus eller Boeing”, slutter Ed Bastian.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.