Den globale flybranche venter rekord

En styrket økonomi og endnu større efterspørgsel på flyrejser vil bidrage til, at 2018 bliver et rekordår for luftfarten, rapporterer den internationale luftfartsorganisation IATA.

Den samlede fortjeneste forventes at stige med 11% til 38,4 milliarder dollars, cirka 242 milliarder kroner.

De stigende billetpriser har blandt andet bidraget til at løfte de europæiske flyselskabers fortjeneste og IATA meddeler samtidig, at man løfter årets overskudsprognose fra tidligere 8,6 milliarder dollars til 9,8 milliarder dollars for Europa.

Med hensyn til næste år forventes det samlede overskud for de europæiske selskaber at stige til 11,5 milliarder dollars.

IATA forsvarer overbooking

A4E og IATA beder om indgreb mod strejker

7% flere globale flypassagerer i 2016

x

Læs Også

Flyselskab fortæller ansatte hvad de ikke bør sige

Australiens største flyselskab kritiseres for nye retningslinjer om en række ord dets personale skal undgå når de taler med passagerer. ”Dette er for meget politisk korrekthed,” siger tidligere premierminister.

Etihad afviser nyt udsalg blandt flyselskaber

Der er ingen planer om at sælge de 24 procent i Indiens næststørste flyselskab, siger Etihad Airways, der sidste år trak sig ud af ejerskabet af både airberlin og Alitalia.

Swiss klar med ny First Class Lounge

På mandag åbner Star Alliance-medlemmet sin nye lounge til passagerer på første klasse i Zürichs lufthavn – Swiss vil også hente ankommende First Class-passagerer ved flyet og i limousine køre dem til paskontrollen.

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.