Den globale flytrafik steg med 6,3% i 2016

Ifølge IATA var der nogen tilbageholdenhed i årets første halvdel, men det blev rigeligt opvejet i andet halvår med en stigning på 9% i forhold til andet halvår 2015.

Kapaciteten på verdensplan steg med 6,2% i forhold til 2015 og den globale gennemsnitlige load factor satte rekord med 80,5%.

IATAs seniorøkonom David Oxley beskriver 2016 som ’et år i to halvdele’ med en moderat vækst i første halvdel på grund af terrorangreb, politisk uro og vigende økonomisk aktivitet. “Men anden halvdel havde betydelig acceleration og nåede en passagervækst på 9% på grund af passagerernes tilpasning til situationen, samt en hurtigere økonomisk vækst”.

“I årets løb blev der åbnet over 700 nye ruter, mens der var et gennemsnitligt fald på 44 dollars pr. returbillet, hvilket førte til, at rekordmange – 3,7 milliarder – passagerer valgte at benytte den internationale flytrafik”, siger IATAs CEO Alexandre de Juniac.

For hele året voksede indenrigstrafikken globalt med 5,7%, mens den tilsvarende kapacitet steg med 5,1%, hvilket medførte en gennemsnitlig load factor på 82,2%, 0,5 procentpoint bedre end året før.

Indien havde den største vækst på indenrigsflyvninger med 23,3%, fulgt af Kina med 11,7%.

Indenrigstrafikken i USA – verdens største indenrigsmarked – steg med 3,4%.

Den internationale passagertrafik steg globalt med 6,7% i 2016 mens kapaciteten steg med 6,9% hvilket medførte en gennemsnitlig load factor på 79,6%, en nedgang på 0,2 procentpoint.

Flyselskaberne i Mellemøsten havde for femte år i træk den største vækst i international flytrafik med en stigning på 11,8% mens kapaciteten steg med 13,7%, så den gennemsnitlige load factor faldt med 1,3 procentpoint til 74,7%.

De europæiske flyselskaber, der sidder på 37% af den globale internationale flytrafik, havde en vækst på 4,8%, mens regionens kapacitet steg med 5,0%, hvilket gav en load factor på 82,8% – en nedgang på 0,1 procentpoint.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.