Den globale flytrafik vokser med 7%

Passagertrafikken på verdensplan er ifølge IATA steget med 7% i årets første kvartal sammenlignet med samme kvartal sidste år. Justeret for flytning af påsketrafikken har væksten været 8,1%.

“Den robuste start på 2017 hænger sammen med lavere yields og billetpriser, samt global økonomisk vækst”, siger IATAs seniorøkonom David Oxley. “Flytrafik bliver stadig billigere sammenholdt med prisudviklingen på andre goder. Prisen for at rejse med fly er faldet med ca. 10% gennem det seneste år.

Den samlede globale kapacitet steg med 5,5% i første kvartal og den totale load factor steg med 1,1 procentpoint til 80,1%.

Asia-Pacific markedet med 32,9% af verdens passagertrafik havde den største vækst i kvartalet med 10%. Ser man udelukkende på den internationale trafik i kvartalet, havde de mellemøstlige selskaber den største vækst med 9.6%, mens indenrigstrafikken var størst i Indien med en vækst på 19,4% fulgt af Kina med 14,4% og Rusland ligeledes med 14,4%.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.