DFDS kan sætte passagerskibe til salg

En lukning af en rute mellem Norge og Storbritannien og en nyvarslet fyringsrunde er ikke nok til at bringe DFDS Seaways op på en tilfredsstillende indtjening. Derfor skal der skæres yderligere for at skabe bedre resultater for passagerforretningen. Lykkes dette ikke, er DFDS ikke den rette ejer af DFDS Seaways, lyder det fra topchef i DFDS, Niels Smedegaard, ifølge Børsen i dag.
”Vi har haft alle fagforeningerne samlet for at fortælle, hvordan situationen ser ud. De kan se, at vi har ryggen mod muren eller et skud tilbage i bøssen til at få vendt det her. Det er måske bedre at have et lidt mindre antal medarbejdere på en lidt ringere overenskomst end at have en fantastisk overenskomst med nul arbejdere,” siger Niels Smedegaard.

DFDS har i flere år haft stor vækst i rederikoncernens fragtforretning, der har kunnet dække passagerforretningens utilfredsstillende resultater, men med brændstofprisernes himmelflugt og en truende økonomisk afmatning, har bestyrelsen og ledelsen fået øjnene op for problemerne.

Fra i dag begynder ledelsen for alvor at forhandle med de mange fagforeninger og håber på et resultat i løbet af et par måneder.

Skrevet af Simon Jørgensen