DFDS sejler igen på Calais

malo seawaysFÆRGETRAFIK: DFDS Seaways holdt mandag eftermiddag møde med de franske søfolks fagforening og den franske regering hos transportminister Alain Vidalies for at få løst striden om sejladsen på Kanalen.

Det sker efter DFDS-færgen Malo Seaways i havnen i Calais blev ramt af nødraketter, opsendt af vrede franske søfolk. Malo Seaways havde lagt til kaj for at bunkre olie, da seks nødraketter blev sendt mod færgen, hvoraf den ene ramte. Det fik DFDS til midlertidigt at indstille besejlingen af Calais og flytte trafikken til Dunkerque.

Det var kulminationen på den langvarige strid mellem DFDS og det kooperativ, som har drevet konkurrerende ruter. Kooperativets færger var ejet af Eurotunnel, som nu har overdraget to af færgerne til DFDS Seaways og lukket den konkurrerende rute.

Lederen af kooperativet, Eric Vercoutre, beklagede ifølge business.dk mandag episoden i avisen La Voix du Nord: ”Jeg billiger ikke det, som er sket. Det er beklageligt. Vi er ikke ude på konfrontation. Vi er her for at få arbejde”.

Mandag eftermiddag fremlagde transportminister Alain Vidalies et kompromisforslag fra regeringen, som foreslår, at DFDS ansætter 230 af de 487 fastansatte i kooperativet, Eurotunnel skal tage 150, og de sidste 107 skal i fem år have fortrinsret til ledige job i Calais hos Eurotunnel og DFDS.

DFDS Seaways informationschef Gert Jacobsen: ”Vi deltager i forhandlingerne med åbent sind. Alle parter – DFDS, Eurotunnel, fagforeningen og staten – skal bidrage til at få løst problemet”. Han fastslår, at DFDS kan beskæftige et skib mere på ruten og dermed tilbyde en række jobs, men uden på forhånd at forpligte sig på antallet, skriver business.dk.

I dag, tirsdag, behandler handelsretten i Boulogne-sur-Mer et krav om betalingsstandsning for kooperativet, hvilket kan gøre det muligt for Eurotunnel og DFDS at vælge hvilke søfolk, de vil ansætte.

DFDS Seaways har efter forhandlingerne besluttet at genoptage sejladsen på Calais.